Ajaviiteleht 1933. aastal: tütar ja ema tahtsid meest, kes tappis isa ning mehe

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastajapaar, pilt tehtud millalgi varastel 30ndatel.
Armastajapaar, pilt tehtud millalgi varastel 30ndatel. Foto: Mary Evans / Scanpix

Verisest armastusest kirjutab 1933. aasta 16. aprilli Abielulehe lisa Ajaviiteleht.

Kümmekond aastat tagasi tapeti ühes pisikeses Austria külakeses keegi kaupmees. Mõni kuu tagasi vabanes mõrtsukas vanglast ja pöördus kodukohta tagasi. Mõrtsukas oli varem olnud kaupmehe teenijaks, pidades samal ajal lähemat vahekorda tema naisega. Räägiti koguni, et kaupmehe naine armukest olevat õhutanud mõrtsukatööle.

Vanglast vabanedes hakkas kaupmehe lesk jällegi lähenema oma endisele armukesele. Seegi ei näinud tema vastu olevat külm. Räägiti päris avalikult, et nad varsti pidid kihluma. Selliste juttude agaramaks levitajaks osutus kaupmehe lesk.

Kaupmehe tütar, kes oli veendunud, et ema on isa tapmises süüdi, ei saanud sellega leppida. Ta otsustas isa eest kätte maksta ja viisil, millega hakkama võivad saada ainult naised.

Ta teadis, et ema armastas isa mõrtsukat. Sellepärast otsustas ta mehe oma võrku meelitada. Kuna neiu oli alles 18-aastane, emal aga peas juba esimesed hallid juuksed, ei pööranud vabanenud vang oma endisele armukesele ka peagi enam mingisugust tähelepanu. Ta oli armunud neiusse, kelle isa tappis aastate eest.

Neiu ema püüdis seda abielu kõigiti takistada, katsudes meest enese juurde meelitada. Ent see kõik osutus tühiseks vaevanägemiseks. Mõni nädal tagasi peeti neiu ja tema isa tapja pulmad. Neiu oli saanud isa eest kätte maksta emale, võttes sellelt tema armukese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles