Eestlaste moeillustratsioonid jõuavad mainekasse Rootsi muuseumisse

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Samosoni illustratsioon

Laupäeval avatakse eestlaste korraldatud rahvusvaheline näitus «Uus Põhjamaade moeillustratsioon» Rootsis Boråse tekstiilimuuseumis. Viiest riigist pärit 20 kunstniku loomingu väljapanek on avatud maikuu keskpaigani.

«Kutse eksponeerida näitust Boråse tekstiilimuuseumis tuli väga positiivse üllatusena,» sõnab näituse korraldaja Helen Saluveer. «See on suurepärane finiš ligi kolm aastat tagasi alguse saanud projektile, mille raames on moeillustratsioone esitletud Tallinnas, Thbilisis, Pärnus, Budapestis, väiksemas mahus ka Helsinkis ja Washingtonis.»

 Näituse kuraatori Toomas Volkmanni sõnul on viimased kümmekond aastat moeillustratsiooni jõuliselt kunstiteadlaste ja -galeriide huviorbiiti tagasi toonud.

«Moeillustratsioon on väga põnev kunstižanr, mis on jäänud truuks ürgselt käelisele oskusele,» kinnitab Volkmann. «Rootsis on eksponeeritud väga erinevaid tehnikaid viljelevate kunstnike tööd, mis annavad suurepärase ülevaate selle žanri erinevatest stiilidest ja suundadest.»

Näitusel osalevad 20 kunstnikku: Marju Tammik, Anu Samarüütel, Britt Samoson ja Kätlin Kaljuvee Eestist, Laura Laine, Annu Kilpeläinen ja Riikka Sormunen Soomest, Cecilia Carlstedt, Stina Persson, Daniel Egneus, Sara Andreasson ja Liselotte Watkins Rootsist, Naja Conrad-Hansen, Mia Marie Overgaard, Mads Berg ja Lisa Grue Taanist ning Esra Roise, Natalie Foss, Magnus Voll Mathiassen ja Hans Christian Oren Norrast. Näitus jääb Boråse tekstiilimuuseumis avatuks 14. maini 2017. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles