Retseptisoovitus: õrnsoolasiig

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig pakub välja retsepti, mille järgi toimetades tuleb välja üsna neutraalse maitsega kala, liiga soolaseks see tema sõnul kindlasti ei muutu - pigem saab süües isegi mõned soolahelbed lisada. Kõige tüütum osa sellest retseptist on soomuste eemaldamine, aga kui turul kenasti küsida, siis tehakse see seal ära.

Vaja läheb:

  • 1 keskmise suurusega värske siig
  • 1 tl jämedamat meresoola
  • 0,5 tl suhkrut
  • Paar keerdu musta pipart

Juhtnöörid

Kui proua turumüüja siiakalalt soomuseid ei eemaldanud, siis tee seda ise.

Fileeri siig (nahk jäta külge) ning eemalda kõik väikesed tüütud luud.

Maitsesta mõlemad fileed soola ja suhkruga ning lisa ka paar keerdu pipart.

Paned fileed kokku nii, et nahk jääb väljapoole ning paki korralikult toidukile sisse.

Aseta taldrikule ning pane külmkappi umbes 24 tunniks maitsestuma, vahepeal keera kalakene ümber, et maitsestus ühtlaselt jaguneks.

Söömiseks lõika imeõhukesed viilud ning naudi võiga määritud röstsaial.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles