Üheksa head asja, mis juhtuvad, kui sa lõpetad teleka vaatamise

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Ameeriklased vaatavad telekat keskmiselt viis tundi päevas ja ega eestlased kaugele maha  jää. Emori järgi istume teleka ees tavaliselt üle nelja tunni päevas. 

Siin on üheksa head asja, mis võivad juhtuda, kui sa otsustad telekavaatamise nädalaks ajaks lõpetada.

  1. Esialgu ei ole sul õrna aimugi, mida ette võtta. Ilmselt otsid sa midagi põnevat näiteks sülearvutist või telefonist.
  2. Sulle võib tunduda, et sa ei tea enam, millest seltskonnas rääkida. Lähed sõpradega välja, et teleka eest põgeneda, aga nemad hakkavad hoopis viimati nähtud põnevast seriaalist rääkima. Alguses on raske, aga asi läheb paremaks.
  3. Sa mõistad, kui palju lisaaega sul nüüd on. Mõtle, mida kõike sa selle ajaga teha jõuad.
  4. Sul tekib tahtmine natuke sohki teha, aga sa mõistad, et sellepärast ongi telekast pausi vaja, sest see võtab muidu su elu üle võimust.
  5. Sul on viimaks aega raamatuid lugeda. Haara sellest võimalusest kinni, millal sul veel nii palju lisaaega tekib.
  6. Sa magad paremini. Sulle võib tunduda, et teleka saatel on hea uinuda, aga kõik uuringud väidavad vastupidist. Nimelt pidavat kõik helendavad ekraanid une kvaliteeti rikkuma. Loe parem natukene raamatut ja uinud nagu beebi.
  7. Võib olla leiad mõne uue hobi, millega alustada. Pärast tööd ei potsata sa enam teleka ette, vaid hakkad endale tegevust otsima. Ei imestaks, kui varsti avastad ennast keraamikakursuselt või joogatunnist.
  8. Saad uusi sõpru. Lisaks nendele sõpradele, kes räägivad pidevalt põnevatest sarjadest, saad sõpradeks inimestega, keda paeluvad teised asjad peale televiisori.
  9. Lõpuks loksuvad asjad ise paika. Kui sa oled teinud nädala aega telekast pausi, siis järgnevatel nädalatel leiad tasakaalu, millal ja kui palju telekat üldse vaadata. Sa hakkad eristama neid saateid, mis sulle tegelikult ka meeldivad, nendest saadetest, mis lihtsalt käivad tagataustaks, sest midagi paremat ei tule.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles