Kendall Jenner ütleb, et roosa sein vähendab söögiisu - on tal õigus?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kendall Jenner
Kendall Jenner Foto: Splash News/ Vida Press

Möödunud kuul postitas modell ja tõsielustaar Kendall Jenner Instagrami foto oma jõulukuusest, mille taustal on roosa sein. Mullinätsu meenutava värvitooni valis staar kindla eesmärgiga.

«Baker-Miller roosa on ainus värv, millel on teaduslikult tõestatud võime söögiisu maha suruda,» kirjutas ta oma äpis. «Ma mõtlesin kohe, et tahan seda oma koju!» 

Greatist uuris järele, et tõesti on tehtud uuring, mis näitas, et Baker-Miller roosa värvitoon rahustas ja vähendas katses osalenud inimeste söögiisu. Sama värvi värviti Seattle’i vangla mõned seinad, mille järel vangide vägivallapuhangud vähenesid.

 

A photo posted by Kendall (@kendalljenner) on

Paraku pole võimalik nende uuringute tulemusi korrata, mistõttu ei ole noorel modellil õigus, kui ta väidab oma 72 miljonile Instagrami jälgijale, et selle värvi mõju on teaduslikult tõestatud. Tuleb välja, et esialgne teooria ei ole ajale vastu pidanud. Hilisemad uuringud on paljastanud, et esialgsetele tulemustele jõudnud teadlane oli kallutatud ja uuring oli halvasti üles ehitatud. 

See muidugi ei tähenda, et seinu ei võiks soovi korral roosaks värvida, tee mida heaks arvad. Kuid ära usu, et see sind marurahulikuks ja saledaks teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles