Siiri Oviir kutsub kokku Arteri naistevalitsuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: SCANPIX

Laupäeval, 5. märtsil kohtub Euroopa Parlamendi liikme Siiri Oviiri eestvõttel Postimehe Arteri eelmisel laupäeval välja pakutud naistevalitsus.

Arteri koostatud valitsuse koosseis: peaminister Siiri Oviir, välisminister Marianne Mikko, siseminister Marika Priske, regionaalminister Urve Palo, sotsiaalminister Liisa Pakosta, justiitsminister Kaja Kallas, põllumajandusminister Keit Pentus, rahandusminister Tiina Mõis, haridusminister Katrin Saks, majandusminister Signe Ratso, kultuuriminister Ene-Liis Semper, kaitseminister Kadri Simson, keskkonnaminister Barbi Pilvre.

Eelolevate valimiste valguses tuleb kohtumisel kõneks naiste osakaal Eesti poliitikas ja tulevikuväljavaated selles küsimuses, soolise võrdõiguslikkuse teema Eesti parlamendis ja erinevaid parteisid esindavate naispoliitikute koostöö.

Kohtumine toimub restoranis Liisu Juures: «Sest meie valitsusel veel oma nõupidamisruumi ei ole,» naljatles Oviir. Kohtumise tulemusena näeb Oviir riigikokku pääsevate naiste kokkuhoidmist. «Ma arvan, et pooled nendest ministritest on kindlasti tulevases riigikogus ja taastavad naiste ühenduse, mis meil töötas sellel ajal, kui mina riigikogus olin.»

Oviir märkis, et kohtumisel püütakse leida võimalikke lahendusi, mida teha palgalõhede kaotamise ja soolise võrdõiguslikkuse edendamise suunas: «Miks ei võiks olla soolist võrdõiguslikkust paremini taotlev komisjon, sest see on nii meeste kui naiste küsimus.»

Arteri naistest koosneva valitsuse koostas ajakirjanik Priit Pullerits koos kolleegidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles