17 hämmastavat fakti seksi kohta

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ivan Montero / PantherMedia / Scanpix

Seksist on ikka huvitav rääkida – me kõik oleme täiskasvanud, kuid ikka on see miski, mis võib meid üllatada.

Toome teieni Love Panky abiga mõned seksikad faktid.

  1. Igas sekundis müüakse maailmas seitse Viagrat.
  2. Saksakeelne sõna kontraseptiivi kohta on Schwangerschaftsverhütungsmittel. Nii et kui sa selle küsimisega lõpuni jõuad, võib juba olla liiga hilja...
  3. Ühes spermarakus on 37,5 MB DNA-informatsiooni. See tähendab, et kui mees orgasmi saab, edastab ta sisuliselt 15,875 GB andmeid. Võrdluseks: see on umbes 62 MacBook Pro võimekust kokkuliidetuna.
  4.  2008. aastal leidsid Küprose arheoloogid tahvli, millele oli graveeritud järgmine needus: «Et su peenis valutaks, kui sa armatsed!» Pole teada, kes või milleks selle kirja pani.
  5. Teoorias läheks vaid kaks nädalat, et iga naine maailmas rasestuks. Keskmiselt suudab üks terve mees kahe nädala jooksul piisavalt spermat toota, et iga fertiilses eas naine maailmas rasestada.
  6. G-punkt oleks peaaegu saanud nimeks «Whipple Tickle» ehk Whipple’i kõdipunkt. See tuleb professor Beverly Whipple’i nimest, kes praeguse nimetuse omal ajal kasutusele võttis.
  7. Sperma suudab kehas püsida elus viis päeva. Samas kehast väljas püsib sperma elujõulisena vaid paar tundi.
  8. Oled mõnda aega kuival olnud? Noh, vähemalt pole sa tuhkur! Nimelt on emaste tuhkrutega lugu nii, et jooksuajal eraldub nende kehas nii palju östrogeeni, et kui nad partnerit ei leia, võivad nad tagajärgedesse surra.
  9. Arvestuslikult on üks naine sajast võimeline saama orgasmi vaid rindade stimuleerimise teel. Ka võivad su rinnad erutununa 25 protsendi võrra suureneda.
  10. Uuringud näitavad, et kolmandik üle 80-aastastest naistest elavad jätkuvalt suguelu.
  11. Kolesteroolitase mõjutab otseselt seda, kui hästi sinu voodiesitlus välja tuleb.
  12. Šokolaad on küll hea afrodisiakum, kuid uuringud on näidanud, et kõrvitsa lõhn stimuleerib mehe verevarustust ning aitab kaasa erektsiooni tekkele.
  13. Naised kulutavad seksides umbes 69 kalorit, mehed 100-200 kalori vahel.
  14. Alla 40-aastased mehed saavutavad erektsiooni keskmiselt kümne sekundiga, mõned isegi kiiremini. Kui mehel läheb kauem aega, peaks ta ehk arstiga konsulteerima.
  15. 5 protsenti rahvastikust seksib iga päev, 20 protsenti kolm-neli korda nädalas.
  16. Naised jõuavad masturbeerides kiiremini orgasmini – see võtab keskmiselt vaid neli minutit. Suguühte ajal läheb selleks aga keskmiselt 10-20 minutit.
  17. Mehe orgasm kestab vaid kuus sekundit, samas kui naise oma kestab 20 sekundit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles