Ühtaegu rammus ja tervislik brokoli püreesupp

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig teab, et püreesupid on väga lihtsad ja neis annab ära kasutada kõikvõimalikke aedvilju, mis juhuslikult käeulatuses on. Konkreetset retsepti ei olegi alati vaja – põhiline, et oleks mõnusas koguses juurikaid ja midagi kreemjat. Olgu selleks siis kookospiim, toorjuust, vahukoor, kitsejuust või hoopis leotatud ja püreestatud India pähklid.

Paksemad püreesupid on talvise ilmaga ühtaegu toitvad ja soojad, samas aga aitavad juba vaikselt rannahooajaks valmistuda, sest põhiliseks koostisaineks on vägagi tervislikud ja üsna madala kalorsusega aedviljad. 

Brokoli püreesupp

Kolmele

Vaja läheb:

  • 1 brokolit (umbes 600 g)
  • 4 rohelist sibulat
  • 100 g toorjuustu
  • 0,5 sidruni mahl
  • Soola
  • Pipart

Kui brokoli vars on väga puine, siis koori see ära (muidu jääb supp kiuline) ning tükelda nii brokoli õisikud kui vars potti, lisa sinna ka tükkideks lõigatud roheline sibul, suts soola ning umbes 200 ml vett.

Lase keema tõusta ning keeda/auruta seejärel kaane all umbes 15 minutit kuni brokoli on pehme.

Tõsta tulelt ning püreeri ettevaatlikult saumikseri abil.

Lisa toorjuust ning püreeri veel kord.

Maitsesta sidrunimahlaga, vajadusel lisa veel soola ning serveerimisel jahvata peale ohtralt musta pipart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles