Kümme asja, mida iga mees oma naiselt tahab, isegi kui ta seda ei küsi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marc Jones/ Panther Media/ Scanpix

Suhtenõustaja James Michael Sama julgustab enda sõnul tihti mehi oma naisi paremini kohtlema, olema romantilisemad ja siiramad. Sama võiks olla tema sõnul naised, sest suhtes on ikka kaks poolt ja hea kooselu nõuab meeskonnatööd. 

Selleks, et mees tunneks end erilise ja hinnatuna, pakub nõustaja Foxi ajakirjas välja kümme tegevust, mida iga mees oskab hinnata.

Tee talle komplimente. Paljudele naistele on see väga üllatav, aga mehed saavad siiraid komplimente väga harva. Tavaliselt on mehed need, kes komplimente jagavad ja ise jäävad sellest ilma. Imetle oma meest, et ta teaks, kui väga sa teda hindad.

Küsi mehe nõu. Tihtipeale kui naised oma mehele midagi kurdavad, siis ei ootagi nad mingeid nõuandeid, vaid tahavad end lihtsalt välja elada. Mehe instinkt on aga kohe lahendusi otsida. Lase käia ja küsi julgelt, mida tema olukorrast arvab. Nii tunneb mees end kasulikuna ja tajub, et saab su heaolusse panustada. See ei tähenda, et sa peaksidki tegema täpselt nii, nagu ta ütleb.

Kanna seda kleiti, mis talle hirmsasti meeldib. Kindlasti oled varemgi kuulnud, et mehed armastavad silmadega. Soovitus kanda riideid, mis talle eriti meeldivad ei tulene vaid heast välimusest. See on žest, mis näitab, et sa tahad hea välja näha just tema jaoks. 

Kingi talle kogu oma tähelepanu. Kuigi sa võid mõelda, et suudad mitme asjaga hästi tegeleda, siis võiksid kallimaga koos olles telefoni kotti jätta. Kohtingu ajal sotsiaalmeediat sirvides annad selgelt märku, et ei ole temast huvitatud. Näita, et kogu sinu tähelepanu on tal.

Ole hea kuulaja. Meestele on alati räägitud, et nad peavad olema tugevad. Mõni võib seda valesti tõlgendad ja arvata, et talle ei ole tunded lubatudki. Seetõttu nõuab mõnel mehel oma tunnete välja näitamine eneseületust. Oma kõige kallima seltsis võiks mees tunda end täiesti vabalt, et ta saaks muretult kõik valusa ja ilusa välja öelda, mis ammu meeles mõlgub. 

Ole oma mehega hell. Kuigi see on lihtne soovitus, vaadatakse sellest tihti mööda. Mees tunneb end mehelikult ja sinu kaitsjana, kui sa võtad tal käest kinni, toetad pea ta õlale või hoiad jalutades tema käe alt kinni. Mees «kaitseb» sind hea meelega, nii näitab ta välja oma armastust sinu vastu.

Näita mehele, kui oluline ta sulle on. Töö, sõprade ja perega on alati palju tegemist, aga ka kõige muu juures peab armsamale jääma oma koht. Aeg on meie kõige väärtuslikum vara, sest seda ei saa pärast raiskamist kunagi tagasi. See on ka kõige väärtuslikum kingitus, mida kellelegi anda. 

Ära lase mehel alati enda eest maksta. Mõned mehed on avameelsemad ja ei hakka kuidagi vastu, kui naine soovib enda eest ise maksta, on ka neid, kes peavad vanadest soorollidest kõvasti kinni ja ei julge seda jutuks võtta. Isegi kui mees tahab alati maksta, siis on tal tegelikult hea meel, kui sa võtad väljas käimise kulusid ka enda kaela. Nii näitad talle, et pead ta pingutustest lugu ja oled valmis tema eest hoolitsema. 

Kallista teda pikalt-pikalt. Paljud mehed suhtlevad füüsiliselt ja tahavad tunnete näitamiseks vahetada puudutusi. Kehakeelt mõistavad kõik inimesed sõnadest ehk pareminigi. Olles oma mehega füüsiliselt lähedane annad talle mõista, kui oluline ta sulle on. 

Kui sa hindad seda, mis mees sinu heaks teeb, siis ütle see välja. Suhe on alati kahepoolne ja selle püsivuse nimel tuleb avatult suhelda. Hea mees aitab ja annab ilma midagi vastu ootamata, aga see ei tähenda, et sa peaksidki asja nii jätma. Ütle otse välja, et hindad oma meest ja seda, mida ta sinu ellu on panustanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles