Edetabel: 2016. aasta kõige populaarsemad parfüümid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matej Kastelic/ Panther Media/ Scanpix

Vahel võib juhtuda, et oled rõõmsalt minekule asutanud, aga märkad alles hiljem, et jätsid end lõhnastamata. Või veel hullem, ei kasutanud isegi deodoranti. Pole ka ime, et lõhn teeb inimesi ebakindlaks, eriti kui on teada, et füüsiline külgetõmme sõltub oluliselt lõhnast. See on rõõmustav mõistagi parfüümitööstusele, mis tuleb välja ühe uute lõhnadega.

The Fragrance Foundationi president Elizabeth Musmanno räägib portaalis The Fashion Spot, et naiste enimmüüdud parfüümide edu taga on algmaterjal. «Selles äris ei saa teha sidrunitest limonaadi, ükstapuha, kui palju kulutatakse pakendile, turundusele või reklaamile. Lõhnal peab olema oma seisukoht. Retsept peab olema õige. See on nagu suurepärane eine - kui see tabab märki, siis tahad seda üha uuesti ja uuesti.»

Musmanno tähelepanek selgitab hästi, miks mõned parfüümid on juba aastaid edukad vaatamata sellele, et igal hooajal tuleb turule uuemaid parfüüme, mis pole samuti halvad. «Jätkuvalt domineerib Chanel. 2001. aastal välja antud Coco Mademoiselle on pikka aega olnud väga kõrgel kohal,» märgib ekspert ja lisab, et kuigi oma osa edust tagab kindlasti brändi tuntus, on põhiline siiski hea lõhn. «Moemajad võivad välja anda meeldiva lõhnaga parfüüme ja kindlasti ei tee kahju, kui paki peal on kirjas Chanel või Dior, aga suurem osa tarbijatest ei tea tegelikult, kes on Viktor & Rolf ning et Flowerbomb on viie populaarsema lõhna hulgas. See tähendab, et tegu on tõesti hea lõhnaga ja parfüüm on tabanud märki.»

Need kümme parfüümi olid 2016. aastal populaarsuse ja müüginumbrite põhjal kõige menukamad:

1. Chanel

Coco Mademoiselle 

Eau de Parfum

2. Chanel

Chance 

Eau Tendre Eau de Toilette

3. Dolce & Gabbana

Light Blue 

Eau de Toilette Spray 

4. Lancôme

La Vie est Belle

5. Viktor & Rolf

Flowerbomb 

Eau de Parfum

6. Dior

J'adore 

Eau de Parfum

7. philosophy

Amazing Grace 

Fragrance Eau de Toilette

8. Chanel

N°5 

Perfume 

9. Yves Saint Laurent

Black Opium 

Eau de Parfum Spray

10. Thierry Mugler

Angel 

Eau de Parfum Shooting Star Refillable Spray

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles