Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Köök

Lisatud video!
:

Anni Arro kevadehõnguline retseptisoovitus: üks korralik vorstipada

Külmal ajal ihkame rammusaid toite ja jooke, kuid arvestades ka hinges tärkavat kevadeootust, soovitas Anni Arro lauale panemiseks munadepühaliku välimusega vortsipada, mille kõrvale sobib hästi lahjat õlut rüübata.

Üks korralik vorstipada õlle kõrvale
Neli portsjonit

  • 10 toorvorstikest lambasooles
  • jupp, ca 50 g, chorisot
  • 3 purki konservkirsstomateid
  • 1 tl suhkrut
  • 1 suurem sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • oksake rosmariini
  • värsket basiilikut
  • 2 baklažaani
  • 6 muna
  • soola, pipart
  • kuivatatud oreganot
  • peterselli
  • oliiviõli

Kuumuta potis oliiviõli ja pruunista viilutaud choriso, sibul, küüslauk ja rosmariin. Lisa konservtomatid ja suhkur. Lase pajal tasasel tulel haududa vähemalt 30-40 minutit. Vahepeal lisa pisut vett, et kaste liiga paksuks ei läheks. Maitsesta soola, oregano ja basiilikuga.

Vahepeal viiluta baklažaan ja prae õlis kummaltki poolt pruuniks. Anni rõhutas, et baklažaan vajab päris palju õli, kuna tema tekstuur on nagu käsnal – imab kõik vedeliku endasse. Seejärel aseta baklažaanid taldrikule ja maitsesta soola, pipra ja hakitud küüslauguga. Jäta maitsestuma.

Torka vorstid kahvliga läbi ja pruunista pannil õlis. Aseta baklažaaniviilud ahjuvormi põhja, peale aseta vorstikesed ja kalla üle tomatikastmega. Kata ahjuvorm kaanega ja pista 180 kraadi juures 30 minutiks ahju. Võta vorm ahjust välja ja löö peale munad.

Kui soovid veel rammusamat rooga, võib lisada ühe kihi juustu ja siis munad. Kata jälle kaanega ja küpseta veel 5 minutit. Maitsesta värskelt jahvatatud pipra ja hakitud peterselliga.

«Seda rooga võib süüa ka kartuli, riisi või läätsedega, aga mulle meeldib see kõige rohkem saiaga mekkimiseks. Nii saab selle imelise kastme kõige paremini taldrikult kätte!» rääkis Anni. Oma välimuse poolest sobib pajaroog hästi munadepüha lauale.

Kui kasutad arvutit, siis edastuse vaatamiseks on vajalik installida Flash Player
Seda saad teha siin: http://get.adobe.com/flashplayer

Anni Arro kokkab: vorstipada
Allikas: Postimees.ee
Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:õlutoitsöökretseptkokkamineAnni Arro
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
ARMASTAN!
KONVERENTS «AVA SILMAD»
Viimased uudised
TervisKõik
Horoskoop
Top lood
Top kommentaarid
48h populaarsemad teemad
POSTIMEES.eeKõik
Elu24Kõik
Majandus24Kõik
SportKõik
TallinnCityKõik
NaineKõik
TarbijaKõik
MaailmKõik
ArvamusKõik
UudisedKõik
VIIMASED GALERIID
Arhiiv