George Michaeli salaelu: tosin kõige heldemat tegu

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Michael koos Liza Minelliga aastal 1992 Londonis Freddie Mercury mälestuskontserdil, mille tulud läksid AIDSi-fondi.
George Michael koos Liza Minelliga aastal 1992 Londonis Freddie Mercury mälestuskontserdil, mille tulud läksid AIDSi-fondi. Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters / Scanpix

Tuleb välja, et lahkunud muusik George Michael oli oma elu ajal nii helde, et nüüd kuulutavad heategevusorganisatsioonide juhid teda takkajärele kangelaseks.

Ilmselt tead sinagi, et George Michael on korraldanud nii mõnegi heategevuskontserdi, kuid pärast staari surma on ilmnenud, kui palju mees tegelikult oma elu jooksul head tegi. Ta hoidis aga enamiku oma tegevusest saladuses.

Toome Metro abiga välja tosinkond kõige heldemat akti, mille George Michael oma elu ajal korda saatis.

  1. Kord kandis ta ühele naisele kunstliku viljastamise jaoks raha, pärast seda, kui too oli telesaates tunnistanud, et vajab selleks ligi 18 000 eurot. George helistas talle järgmisel päeval ning pakkus oma abi.
  2. Kord kuulis George Michael restoranis, kuidas üks naine nuttis suure laenu üle, millega ta hädas oli. Laulja jättis talle restoranist lahkudes tšeki umbes 30 000 eurole.
  3. Ta ei reklaaminud seda, kuid ta rajas trusti, et toetada puuetega lapsi ja täiskasvanuid.
  4. George Michael töötas anonüümselt kodutute öömajas vabatahtlikuna.
  5. Ta andis Viini haiglatöötajatele, kes aitasid teda kopsupõletikust ravida, tuhat tasuta piletit oma kontserdile.
  6. Ta toetas ainuisikuliselt üht rahastusega hädas olevat lastele suunatud heategevusorganisatsiooni.
  7. Ta andis tasuta jõulukontserti haiglaõdedele, kes olid toeks tema surevale emale.
  8. George andis oma loo «Don’t Let The Sun Go Down On Me» tulud aidsihospiitsi ja lasteheategevusorganisatsiooni toetuseks.
  9. George annetas loo «Last Christmas» tulud, et aidata Etioopia näljahädalisi.
  10. Ta lubas oma muusikat koomik David Baddielil kasutada «praktiliselt tasuta».
  11. George Michael osales saates «Kes tahab saada miljonäriks» ning lubas, et kui ta raha maha mängib, annetab ta selle tagasi.
  12. Ta päästis John Lennoni klaveri (tuntud ka kui «Imagine’i» klaver) ning annetas selle biitlite muuseumile, et klaver jääks alatiseks Lennoni kodulinna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles