Miks peaks eelistama vanemaid töötajaid?

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutise brittide uuringu järgi eelistatakse edutamisel ja töölevõtmisel nooremaid kandidaate. Samas on eakamatel töötajatel ette näidata kogemusi ja oskusi, mida noortel ei ole. Keda mingile ametikohale eelistada, sõltub suuresti sellest, millist töötajat millisesse kollektiivi otsitakse.

Neli viiendikku üle 50-aastastest naistest väitis küsitlusele vastates, et edutamisel või töölevõtmisel eelistatakse neist nooremaid kandidaate, selgub Express.co.uk vahendatud uuringust.

Nad vastasid, et neid on viidud üle teisele tööle või nad on jäänud edutamisest ilma oma vanuse tõttu.

Uuringus pidid naised järjestama ka valdkondi, kus neid on vanuseliselt diskrimineeritud. Tippu kroonisid moe- ja ilutööstus, millele järgnesid autotööstus, tele ja meedia, turism ja vaba aeg.

Suurem lojaalsus

Ometi hiilgavad just eakamad töötajad kogemusega, mida nende noortel kolleegidel pole kusagilt võtta. 2009. aastal tehtud uuringu järgi on nooremad, 20- kuni 40-aastased vastajad märkinud oma staažikamate kolleegide parimate omaduste seas ära suuremat lojaalsust, hindamatut kogemustepagasit, võimet teisi töötajaid välja koolitada tänu pikaajalisele kogemusele, kõrgem tööeetika ning väärtuslik kliendi- ja kontaktibaas.

Vaid kuus protsenti sellele küsitusele vastanuist leidis, et vanemad töötajad ei paku noorematega võrreldes eeliseid. Samas nähtus seegi, et eakamaid töötajaid hindasid kõrgelt sagedamini üle 40-aastased vastajad.

Ajakirja Eesti Naine jaanuarinumbris märkis finantsnõunik Ülle (55) vanema töötaja eelistena ära kogemused, stabiilsuse ja lojaalsuse tööandjale, samas kui noorte tugevuseks on tema sõnul parem keelteoskus ja avatus uutele väljakutsetele.

Viimane võib olla sõltuvalt ametikohast aga nii plussiks kui miinuseks - edasipürgimisel plussiks, tööandjale lojaalsuse seisukohast teinekord miinuseks.

Erinevas vanuses töötajad leidsid kokkuvõtteks, et kui on sarnased väärtushinnangud, siis ei mängi vanus suurt rolli. Palju on inimeses endas kinni ning pelgalt vanuse järgi töötaja kohta üldistusi teha ei saa.

Palgast olulisem stabiilsus ja keskkond

Arvatakse, et üheks eeliseks vanemate töötajate palkamisel võib olla ka väiksem palgatundlikkus, kuna üht-teist on juba elus saavutatud ja soetatud, ning kõrgemast palganumbrist hinnatakse rohkem stabiilsust ja meeldivat kollektiivi.

Portaali Enterpreneur.com  hinnangul on eakamad töötajad pühendunumad ja pakuvad kõrgemat töökvaliteeti, nad on ausad ja tähelepanelikud, samuti head kuulajad. Muu hulgas tunnevad nad tänu pikemale staažile hästi töökohapoliitikat ja oskavad diplomaatilisemalt oma ideid esitada.

Tulles tagasi loo alguses mainitud uuringu juurde, siis selle kohaselt tundis vaid 35 protsenti vastanuist, et on edukal ametikohal ja oma tööga rahul. Üle poole vastanuist kartis aga, et neil pole vanuse tõttu võimalik enam tööalaselt edasi liikuda.

Vanus on meeleseisund

Küsitlus viidi läbi jaemüügiga tegeleva netikeskkonna isme.com poolt ja sellele vastas 1246 naist, kellest üle pooled olid üle 50-aastased. Saidi reklaamnägu, 62-aastane näitlejanna Lynda Bellingham kommenteeris, et uuring kinnitab seda, mida on ammu teatud – viiekümnendatesse jõunud naist hakkab ühiskond erinevalt kohtlema.

Ta lisas, et viiskümmend on algus uuele, sageli vabastavale peatükile elus, mil naine on rohkem rahul nii oma keha kui välimusega ning on märksa enesekindlam, jõudu ja energiat täis.

«Vanus on meeleseisund ja on ülim aeg, et ärimaailma ja ühiskonna iganenud arvamused sellele järele jõuaks. Ajad muutuvad ja naised seisavad selle eest, et nendega arvestataks,» teatas ta ning viitas ka sellele, et üle viiekümneseid on rahvastikust tervelt kolmandik ja seda on raske eirata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles