Hollandi sõiduõpetajatel on lubatud tunni eest seksi küsida (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Sõiduõpetaja pihtimused»/ «Confessions Of A Driving Instructor» - 1976.
Kaader filmist «Sõiduõpetaja pihtimused»/ «Confessions Of A Driving Instructor» - 1976. Foto: Lee Lighting Ltd/REX/Vida Press

Hollandi valitsus teatas, et sõiduõpetajad võivad tundide eest tasuna võtta ka seksuaalvahekorda, kui sõiduõpilane on vähemalt 18-aastane. Seksi pakkumine tunni eest on aga keelatud. 

Vastav küsimus tuli hiljuti Hollandi parlamendis taas jutuks, kui sellele pööras tähelepanu kristlik demokraat Gert-Jan Segers. Hollandi transpordiminister Melanie Schultz ja justiitsminister Ard van der Steur põhjendasid oma vastuses, et kuigi sõidutundide eest tasuna seksi küsimine on «ebasoovitav», ei ole see ebaseaduslik, edastab The Telegraph.

Parlamendile edastatud kirjas selgitasid ministrid: «Küsimus ei seisne tasuna seksuaalsuhte pakkumises, vaid sõidutunni pakkumises. Oluline on see, et algataja oleks sõiduõpetaja ja keskendutakse sõiduõppe pakkumisele, mille eest võib tasuda seksuaalaktidega. Kui suguühet pakutakse rahalise makse asemel, on see prostitutsioon.»

The Telegraph märgib, et veebiotsingutes on tähelepanuväärselt suurenenud huvi sõidutundide eest seksiga maksmise vastu. Otsingusõnaks kasutatakse levinud väljendit a ride for a ride - eesti keeli «sõit sõidu eest». 

Kristlik demokraat Gert-Jan Segers protesteeris praeguse olukorra vastu selgitades, et see peaks olema seadusevastane, sest kuigi teoreetiliselt võib mõnel sõiduõpilasel olla eskortteenuse osutamise litsents, jääb kahtlaseks, kas nad ka sel puhul teenuse pealt makse maksavad. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles