Viis asja, mida peaksid kindlasti pärast seksi tegema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JCB Prod / PantherMedia / Scanpix

Võib olla sa juba tead, et pärast seksi peaks minema pissile, aga selgub, et lisaks sellele on olemas veel mõned asjad, mida peaks kindlasti pärast vahekorda tegema. 

Hügieen on väga oluline, kui asi puudutab seksuaalselt kontakti. Seksiga suureneb bakterite hulk intiimpiirkonnas ja vagiinale on see suur väljakutse, et nendega toime tulla, vahendab Woman’s Health Magazine. Siin on lisaks pissimisele veel viis lihtsat ja nauditavat tegevust, et hoida oma intiimpiirkond õnneliku ja puhtana.

  1. Puhasta piirkond sooja vee ja lõhnatu seebiga. Pärast seksi peaks vagiina ümbrust puhastama, sest kehavedelikud ja bakterid võivad tekitada infektsiooni. Piisab sellest, kui sa võtad sooja veega niisutatud rätiku ja pesed tupe ümbruse, sest seestpoolt suudab keha ennast ise puhastada.
  2. Mine vanni. Jällegi üks võimalus, kuidas infektsiooni riski vähendada. Lisa vanniveele natukene kookosõli, mis pehmendab nahka ja alandab paistetust või ärritust, mis võib seksi käigus tekkida.
  3. Joo vett. Seksi ajal oled sa kehaliselt aktiivne ja pärast seda tuleks juua vett, et kehas ei tekiks veepuudust. Viimane mõjutab kogu keha – kui su suu kuivab, siis võib tunda kuivust ka sinu vagiina.
  4. Söö probiootikumide rikkaid toite. Jogurt ja teised hapendatud toidud sisaldavad samu häid baktereid, mida on leitud ka tupest. Süües pärast seksi probiootikume sisaldavaid toite, taastad heade bakterite arvu ja vähendad seeläbi seennakkuse tekke riski.
  5. Maga paljalt. Pärast seda, kui sa oled oma intiimpiirkonda korralikult puhastanud ja üldse lõdvestunud, siis pane jalga hingavad puuvillased püksid või maga paljalt. Nailonist ja väga kitsad püksikud ei lase su tupel piisavat hingata, hoiavad kinni niiskust ja on heaks kasvupaigaks bakteritele.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles