Mehhiko jõuluroad: ensalade de Navidad

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ensalade de Navidad
Ensalade de Navidad Foto: Borjomi / Ancho

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Maitsvad toidud on valmistanud Tallinna Vanalinnas asuva restoran Ancho peakokk Raili Veltmann.

Ensalade de Navidad

Mehhiko jõulusalat
 
Koostisosad:
  • 2 väikest peeti (kooritud, tükeldatud)
  • 1 suur porgand (kooritud, tükeldatud)
  • 1 apelsin (kooritud, hakitud)
  • 1 õun (kooritud, tükeldatud)
  • 1/4 ananassi (tükeldatud)
  • 1 banaan (tükeldatud)
  • 100 g granaatõuna seemneid
  • 100 g mandleid
  • 1 spl sidruni- või laimimahla
  • 3 spl oliiviõli
  • suhkrut ja soola maitse järgi
Valmistamine:

Sega kokku kõik puu- ja juurviljad. Sega kokku salati kaste – laimimahl, õli, suhkur, sool. Vala kaste salatile ja sega korralikult läbi ning kaunista mandlite või granaatõuna seemnetega. Enne serveerimist hoia külmas umbes 30 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles