Mehhiko jõuluroad: mole de chile ancho y calabaza

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mole de chile ancho y calabaza
Mole de chile ancho y calabaza Foto: Borjomi / Ancho

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Maitsvad toidud on valmistanud Tallinna Vanalinnas asuva restoran Ancho peakokk Raili Veltmann.

Mole de chile ancho y calabaza

Koostisosad:
  • 3-4 ancho tšillipipart
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 suur sibul
  • 200 g mandleid
  • 500 g muskaatkõrvitsat
  • 1 poolik kaneelikoor
  • 5 tk nelki
  • 8-10 tk vürtsi
  • 3 spl pruunsuhkrut
  • 200 ml kanapuljongit (soovitavalt ise valmistatud)
  • soola
Valmistamine:

Rösti ahjus kõrvits kuni see pehmeneb ja seejärel püreesta. Leota ancho tšillisid kuumas vees umbes 15 minutit. Samal ajal rösti pannil sibul, küüslauk, mandlid, kaneelikoor, vürts ja nelk. Lisa maitsed pannilt kõrvitsapüreele ja püreesta taas.

Kuumuta potis õli, vala saadud püree potti ja kuumuta segades. Lisa pruunsuhkur, kanapuljong ja sool. Kuumuta keemiseni. Serveeri kaste näiteks kana ja riisiga.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles