Üksteist asja köögis, mille võid kohe ära visata

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Florea Paul / PantherMedia / Scanpix

Asjadest lahtisaamine ning oma elu üleliigsest puhastamine on viimase aja vaieldamatu trend, kuid ometi on paljudel meist raske sellega pihta hakata.

News.com.au abiga toome teieni lihtsa nimekirja rohkem kui kümnest asjast, mis su köögis tõenäoliselt olemas on, kuid mida sul tegelikult vaja ei lähe.

  1. Restoranimenüüd. Kas sinagi oled köögilauasahtlisse kokku kuhjanud kojutoomisteenust pakkuvate restoranide menüüd, et mõnel laisal õhtul nende abil õhtusöök tellida? Sa ei vaja neid. Võta oma nutitelefon ja asi lahendatud – kõik menüüd on veebis olemas.
  2. «Spetsiaalsed» asjad, mida sa ei vaja. Espressotass, kastmekann, Martini-klaas… Kui sul on kogunenud riiulitäis asju erijuhtudeks, kuid tegelikult neid iialgi ei kasuta, on tagumine aeg neist loobuda.
  3. Asjad, mida sul on topelt. Kas sul on ikka vaja kolme konserviavajat?
  4. Kaaned, mille jaoks pole enam potte.
  5. Omavahel sobimatud kruusid. Tegelikult piisab, kui sul on üks kruusikomplekt.
  6. Katkised, värvi muutnud nõud.
  7. Plastkotid. Ära viska neid lihtsalt prügisse, vaid kindlasti leiad koha, kus neid vajatakse. Või kasuta need ära prügikottidena.
  8. Toiduriistad, mida sa ei kasuta – oled sa iial avokaadot spetsiaalse viilutajaga lõikunud?
  9. Omavahel sobimatud kahvlid ja noad. Kui komplekt on hakanud otsast osalisi kaotama, siis on aeg ka ülejäänutega hüvasti jätta.
  10. Köögimasinate manuaalid. Kui seda pole veebis saada, siis tee vihikust pilt ja viska paberkandja minema.
  11. Jääkotid, mis võtavad sügavkülmas asjatult ruumi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles