Trendihoiatus: mida kanda aastal 2017?

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Jõulud on ukse ees ja kõik punased toonid päevakorral. Moepaletil rokib aga ringi üks kaunis, kuid ka äärmiselt kapriisne värv – bordoopunane. Enne kui end pidulikul puhul pealaest jalatallani veinikastmesse keerad, loe läbi, mida see värv sinuga teha võib.

 

Värvidel on väga erinev karakter, mõni on tugev ja domineeriv, teine malbe ja kohanemisvõimeline. Sügav ja rikkalik bordoo kuulub päris kindlasti esimesse seltskonda – tema paneb end maksma ja aitab samas kandjal end kehtestada. See on kahtlemata väärt omadus, mis muudab värvi atraktiivseks ka meeste silmis. Olgu pintsak, püksipaar, päevasärk või lips – kõik mõjub veenvalt. Tugeval toonil on aga ka väike konks küljes: nimelt suudab ta kandja päris tihti sootuks varju jätta. Ehk kogu see kena kehtestamine ei toimu mitte koos meiega, vaid meie arvel. Näost kaob viimanegi jume ja silmist sära, kortsud tunduvad sügavamad ja silmaalused tumedamad. Millest see tuleb? Paljude meie, heledate põhjamaalaste jaoks jääb värv lihtsalt liiga küllastunuks ja sõjakaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles