Väljaanne nimetas Tallinna šokolaadipoekese maailma kümne parima hulka

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Lehtis oma poekese Chocolala avamisel
Kristi Lehtis oma poekese Chocolala avamisel Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jõuluhooaja lähenedes on kõik inimesed natuke altimad maiuseid põske pistma, kuldsesse paberisse mähitud kompvekid on ju ideaalne kingitus nii kallimale kui sõbrale. Väljaanne Fodors Travel otsustas ritta panna kümme maailma parimat šokolaadipoodi ning eestlased võivad rõõmustada!

Viiendale kohale kümne parima maiusepoe nimekirjas on jõudnud Tallinnas asuv poeke Chocolala. Poekese omanik Kristi Lehtis on nõukogudeaegse taustaga ning me ju teame kõik, mida see tähendab – see oli aeg, mil poeriiulitel polnud midagi saada. Nüüd on Lehtis pühendunud sellele, et ükski Eesti laps ei peaks ilma jääma kvaliteetsest šokolaadist.

Lehtis kasutab kommide valmistamisel parimaid põhjamaade retsepte ja koostisosasid, sealhulgas ka merevetikaid, koort, astelpaju, mustikaid ja metsaande. Chocolala oli esimene omalaadne pood Eestis, millele anti õiglase kaubanduse (fair trade) sertifikaat ning Eesti peaministri kabinet on valinud Chocolala tooted üheks oma ametlikuks välisvisiitide kingituseks.

Lisaks soovitab Fodor Travels kõikidel magusasõpradest reisisellidel külastada ka järgmisi šokolaaidpoekesi:

  • Rococo Londonis;
  • Tiroler Edler Tirolis, Austrias;
  • Soma Chocolatemaker Torontos, Kanadas;
  • Grayliff Nassaus, Bahamal;
  • La Maison Du Chocolate Pariisis;
  • Chocolatier Genevieve Grandbois Montrealis, Kanadas;
  • Steven De Horst Adelaides, Austraalias;
  • Paul A. Young Fine Chocolate Londonis;
  • Chocolate Arts Vancouveris, Kanadas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles