Itaalia jõuluroad: spagetid merekarpidega

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaghetti Vongole
Spaghetti Vongole Foto: Borjomi / Pulcinella

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Täna tutvustame Napolist pärit ja Tallinna restorani Pulcinella peakoka Francesco D’Avino abiga Itaalia jõuluroogasid.

Spaghetti Vongole

Spagetid merekarpidega

Koostisosad:

  • 320 g spagette (itaallastele 500 g)
  • 1 kg merekarpe (vongole veraci)
  • 1 küüs küüslauku
  • 1 kimp peterselli
  • maitse järgi oliivõli, musta pipart ja soola

Valmistamine:

Kõigepealt kontrolli, et merekarpides ei leiduks liiva. Selleks löö neid lahtise servaga vastu lõikelauda. Kui selle tulemusena tuleb karpidest tumedat tooni liiva, tuleb karbid minema visata. Kui karbid on liivavabad, loputa neid sõelal rohke veega.

Vala pannile pisut oliivõli ning pruunista selle purustatud küüslauguküüs. Nõruta karbid, lisa need pannile ning kata kaanega, keerates kuumuse kõrgeks. Kui karbid on avanenud, võta pann koheselt tulelt, et karbid liiga pehmeks ei muutuks. Kurna karbid sõelal, kuid hoia nõrutatud vesi alles.

Aseta spagetid soolatud vette keema. Kui spagetid on keenud, nõruta need sõelal.

Vala suurde potti pisut õli ja karpide keemist ülejäänud vesi ning lase segul mõned minutid pakseneda. Lisa hakitud petersell ja spagetid. Peagi lisa ka merekarbid ning pisut pipart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles