Moemajad keeldusid laenutamast riideid pluss-suuruses modelli esikaane pildistamiseks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Graham arriving on the red carpet for VH1 Divas Holiday held at King's Theater in New York, NY  on December 2, 2016. (Photo by PseudoImage/Shooting Star) *** Please Use Credit from Credit Field ***
Ashley Graham arriving on the red carpet for VH1 Divas Holiday held at King's Theater in New York, NY on December 2, 2016. (Photo by PseudoImage/Shooting Star) *** Please Use Credit from Credit Field *** Foto: Shooting Star/Shooting Star/Sipa USA

Ashley Graham on esimene pluss-suuruses modell, kes särab kaanestaarina jaanuari Briti Vogue’is. Olenemata oma kuulsusest ja edust moemaailmas varjutab tema tähetundi kurb tõsiasi, et üks moemajadest oli väidetavalt keeldunud pluss-suuruses modellile oma riideid esikaane pildistamiseks laenutamast.

Briti Vogue’i peatoimetaja Alexandra Shulman ütles, et Grahami riietamine oli tõeline väljakutse, sest kõik peale ühe disaineri loobusid pluss-suuruses modellile riideid laenutamast, vahendab ATTN. Esmaspäeval avaldatud kirjas ütleb Shulman, et on väga tänulik Coachi brändile, sest nad olid valmis Grahamit riietama. Tüüpilised rõivad, mida pildistamisteks laenutatakse, on suurused null või kaks, aga Graham kannab täiesti normaalset suurust 16.

«Coachil oli väga hea meel riietada naist, kes ei ole tüüpilises modellimõõdus, aga kahjuks keeldusid teised moemajad meile riideid laenutamast. See tundub kummaline, sest enamik maailmast liigub selle poole, et võtta omaks erinevad suurused, kehad ja ilu. Mõned kõige tuntumad moemajad liiguvad vist vastassuunas ja see ei ole minu arust väga tark otsus,» kirjutab Shulman.

Briti Vogue’i peatoimetaja kiri levis internetis kiiresti ja inimesed nõuavad nüüd, et Shulman paljastaks nende moemajade nimed, kes ei olnud nõus pildistamise jaoks riideid laenama. Kommentaatorid leiavad, et kui Shulman oleks päriselt «kurb», siis tal ei peaks olema raske moemajasid nimetada, kes ei soovinud koostööd teha. Facebooki-kasutajad tahavad, et Vogue avaldaks nimekirja, nii teaksid nad, keda disaineritest toetada ja kes ei aktsepteeri pluss-suuruses naisi.

Modell Ashley Graham Foto: Stephen Smith/Sipa USA
Modell Ashley Graham Foto: Stephen Smith/Sipa USA Foto: Sipa USA/Stephen Smith/Sipa USA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles