Noor maadlustäht Maarja Plaser krooniti Eesti meistriks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja (vasakul) koos isa Martin Plaseriga.
Maarja (vasakul) koos isa Martin Plaseriga. Foto: Erakogu

Sel sügisel tõelist tähelendu alustanud noor maadleja Maarja Plaser, kellest oleme varemgi kirjutanud, saavutas ülemöödunud nädalavahetusel Eesti Meistrivõistlustel vabamaadluses kuni 44 kg tüdrukute arvestuses Eesti meistri tiitli. 

Maadlusklubis Korrus3 treeniv Maarja Plaser võitis kõiki vastaseid. Ülisuure eduga võitnud Maarja tunnistas vaid seljavõite ning ühes matšis alistas vastase ülekaaluka punktivõiduga.

Maarja hooaeg pole aga lõppenud. Alles treenis ta Peterburist pärit tippmaadlejatega ning detsembrikuu lõpus ootab Maarjat ees tehnilise ettevalmistuse kontrollimiseks võistlus Peterburis. Sellega Maarja plaanid ei piirdu – arutluse all on ka võimalus minna aastaks Venemaale, et treenida koos maailma parimatega. «Selline võimalus on ainulaadne ja saaks Peterburgis elades selgeks uue keele, tipptreenerite juhendamisel maadluse,» räägib Maarja isa Martin Plaser.

Martin Plaseri sõnul on suvised pikad laagrid ning sügisene stabiilne tehnilise poole harjutamine viinud oodatud esimese meistritiitlini. «Maarja on olnud väga pühendunud ning tubli,» ütles Martin Plaser.

Maarja jaoks on maadlemine midagi palju rohkemat kui eneseteostus. Talle meeldib maadluse keerulisus, mis nõuab temalt julgust ja tahtejõudu. Tema jaoks on maadlusmatšil olemine võrdväärne maailmadevahelise rändega, kui kehas pumpab adrenaliin. Maarja iidolid maadlusmaastikul on Epp Mäe ja välismaal tuntust kogunud Helen Maroulis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles