Kaheksa asja, mida iga naine peab teadma libesti kasutamise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Libesti kuulub paljude naiste igapäevase seksuaalelu juurde, sest see on nii lõbus kui kasulik. 

Libesti kulub hästi ära pikema kestusega vahekorra ajal, anaalseksiks või ka niisama toreda lisandina. Selleks, et libestit õigesti kasutada, tasub teada mõnd fakti, mida Redbook lahkesti selgitab.

Vajadus libesti järele ei tähenda, et sul oleks midagi viga. See on väga kurb, et on naisi, kes peavad libesti kasutamist häbiasjaks või arvavad, et neil on mingi probleem, kui nad seda vajavad. See ei ole tõsi.

Anaalseksi ilma libestita pole mõtet proovidagi. Kui teil on partneriga soovi proovida anaaalseksi, siis on selleks kindlasti vaja libestit, soovitavalt silikooniga. Libestivalik on tänapäeval väga lai ja poes võib valik võtta silme eest kirjuks. Ära häbene ja küsi nõu müüja käest, ta teab kindlasti midagi soovitada. 

Kondoomiga ei tohi kasutada õlipõhist libestit. Õli (ka näiteks massaažiõli) võib lateksit rikkuda ja kondoom võib vahekorra ajal kergemini puruneda.

Silikooniga libestit ei tasu kasutada koos silikoonist seksmänguasjadega. Sellise libesti tõttu võib silikoonist mänguasi katki minna.

Kondoomiga sobib silikooniga libesti jällegi hästi. Silikoonipõhine libesti kestab kauem kui veepõhine libesti (viimast saab kasutada nii kondoomi kui mänguasjadega). Veepõhised libestid on küll populaarsed, aga need ei kesta kaua ja kuivavad ruttu ära. 

Populaarsemate libestitega tõuseb infektsioonioht. Kui sul esineb tihti pärmseeninfektsioone või teisi ebameeldivaid infektsioone, siis tasub sul jälgida, et libestit ei satuks tuppe, kus see võib häirida loomulikku pH-taset. Paljudes veepõhistes libestites on glütseriini, mis võib põhjustada seennakkust või bakteriaalset vaginoosi. Lisaks tasub meelde jätta, et kuna glütseriin on üks kõhulahtistite koostisosa, ei tasuks seda sisaldavat libestit kasutada anaalseksi ajal. Tulemus võib olla ootamatult ebameeldiv.

Kui muu ei aita, kasuta oma sülge. Sülg on orgaaniline, tasuta ja alati olemas. Võrreldes libestiga ei ole see küll nii tõhus, sest kuivab kiiresti ära. 

Ei ole olemas libestit, mis sobib kõigile. Iga keha on erinev ja õige libesti leidmiseks tuleb katsetada. Ära imesta, kui sa ei leia sobivat toodet toidupoest ja pead sobiva abimehe leidmiseks sammuma sekspoodi. Tõenäoliselt tasub see käik oma silmaringi avardamiseks nagunii ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles