«Hea kuti sündroom»: 12 põhjust, miks naised peavad sind igavaks

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Öeldakse, et head kutid lõpetavad viimasena. See pole muidugi mitte tingimata alati nii, kuid kui sa oled liiga hea, võidakse sinust kergelt üle kõndida. On aeg oma «hea kuti sündroom» käsile võtta ning sellest terveneda!

Teeme aga kohe alguses selgeks: mitte keegi ei taha, et sa muutuksid jobuks, kindlasti mitte! Aga kui sulle tundub, et sulle öeldakse pidevalt ära ning naised on otsesõnu öelnud, et kuigi sa oled kena, oled sa ehk... liiga kena, siis on aeg muutusteks. LovePanky annab nõu, kuidas oma kohtinguelule uus hoog sisse anda.

1. Õpi märke lugema ning lepi iseendaga. Kui sa kardad, et oled muutunud Härra Liiga Kenaks, siis mõtle, mis võivad olla need mustrid sinu käitumises, mis selle sildi kaasa on toonud. Ning siis lepi sellega. Jah, sa oledki kena kutt! Kui oled iseendaga rahu sõlminud, süvene põhjustesse sügavamalt. Oled sa ehk liiga passiivagressivne või jätad sa endast liiga meeleheitel mehe mulje? Kuigi see võib tunduda kahjutu, ei meeldi naistele tunda, et sa lämmatad neid.

2. Sa oled etteaimatav. Naised oskavad mustreid lugeda. Kui sa oled talle iga päev saatnud kümneid tekstisõnumeid, siis proovi väikest pausi. See mõjub värskendavalt. Vaata, mis juhtub!

3. Ära külva teda kingitustega üle. On teadmata, kelle meelest oli hea mõte soovitada meestel naisi kingitustega üle külvata. Sa ei pea esimesele kohtingule ilmuma lillesülemite, pehmete karukeste ja šokolaadikarpidega. Hea kingitus ja lilled on õigel ajal omal kohal, kuid ära mine liiale.

4. Ära ole nii klammerduv. Isegi, kui sul pole oma elu, siis püüa jätta mulje, nagu see eksisteeriks. Kohtingufaasis (ja ka edaspidi suhtes) ei taha ükski naine olla sulle partneri, sõbranna, ema ja poputaja eest. Sul peab olema eraelu, mida sa naudid. Pole midagi hullemat mehest, kes klammerdub ning ei saa aru, et oleks aeg natuke ruumi võimaldada.

5. Õpi ei ütlema. See on üks väga oluline punkt. Sa pole ehk kunagi ühelegi naisele ei öelnud. Tõenäoliselt ütled sa meile jah ka siis, kui seda teha ei tahaks. Aga mitte enam! Kehtesta end ning ütle ei, kui selleks on vajadus. Pane oma piirid paika.

6. Ära ole liiga kättesaadav. Kui sa oled alati valmis koos aega veetma, jätab see kummalise mulje. Kui neiu sulle viimasel hetkel helistab ning sa tema pärast oma teised plaanid tühistad, jätab see aga päris halva mulje ning vihjab, et sa pole hea sõber ega eriti usaldusväärne. Me mõistame, kui sul on plaanid, me oleme valmis ootama.

7. Astu oma mugavustsoonist välja. Naistele meeldivad seikluslikud mehed, kes on valmis uusi asju katsetama. Kui sinu elu on möödunud kontorilaua taga ja diivanil lösutades, on aeg midagi natuke pöörasemat proovida!

8. Anna hingamisruumi. Pole midagi hullemat mehest, kelle piiramine jätab mulje, et tegemist on stalker’iga, kellel puudub igasugune piiritunnetus. See on kurnav ning lisaks sellele paneb tööle kõikvõimalikud häirekellad. Keegi ei taha end siduda psühholoogiliselt ebastabiilse inimesega, nii et anna ometi inimesele hingamisruumi.

9. Harju konfrontatsiooniga. Jah, konfliktid võivad olla ebameeldivad, aga kui sinu piire on liialt lükatud, on aeg midagi öelda.

10. Ütle oma arvamus välja. Kui sa ütled vaid asju, mida sa arvad, et me tahame kuulda, oled sa kohutavalt igav. Avalda oma arvamust, isegi, kui see võib tekitada vaidlusi!

11. Sa ei vaja pidevat heakskiitu. Maailm oleks palju parem koht, kui kõik hooliksid üksteise tunnetest sama palju, kui sina ilmselt teiste tunnetest (ja arvamusest) hoolid. Aga pea meeles, et sul pole mitte alati tarvis teiste heakskiitu. Ole julge ning tegutse vahel ka omapäi ning ainult iseendale mõeldes!

12. Ole enesekindel. Elu põhialuseks on enesekindlus. Sa oled hea inimene, sa oled väärt partnerit, kes sinust tõeliselt hoolib. Selleks ongi oluline kasvatada enesekindlust ning suhetes piire kehtestada. Ning kui sa selle selgeks saad, ei öelda enam sinu kohta «see kutt, kes oli... liiga kena», vaid öeldakse ehk hoopis «tõeline mees».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles