Kuidas pikendada puuvillaste sukkpükste eluiga?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nii naiste kui ka laste puuvillased sukkpüksid jõuavad sageli prügikasti vaid seetõttu, et nende varbasse või kanda on tekkinud augud. Bioneer.ee pakub välja lahenduse, kuidas puuvillaste sukkpükste eluiga tõsta - neist võib teha retuusid.

Tarvis läheb: vanu sukkpükse, mille labaosad on kulunud, juba liiga palju nõelutud või katki; kääre; sukkpükste tooniga sobivat niiti; nööpnõelu; laia kummipaela ja õmblusmasinat.

Võta sukkpüksid ja uuri nende labaosasid - tee kindlaks, kui kõrgelt sa sukkpükste labad eemaldama pead, et vaid terve kangas alles jääks.

Märgi (näiteks nööpnõela või rõivakriidiga) sukkpükstele lõikamise kohad ning kontrolli, et märgitud kohad asuksid mõlemal säärel samal kõrgusel. Lõika ära sukkpükste labad.

Keera lõigatud kanga serv sisse, kinnita see nööpnõeltega ja õmble kinni. Kui sul on kodus vaid lihtsamaid pisteid tegev õmblusmasin, võiks kasutada siksak-pistet - nii võimaldab õmblus riidel vajadusel venida.

Soovi korral võib retuusidele õmmelda alla ka kummipaelad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles