Vahva videoretsept: tee ise pulgakook!

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Hiljuti ilmunud laste kokaraamatus «Lase mind kööki!» leiduvaid vahvaid pulgakooke saab nüüd teha video järgi! Klipist näeb, kuidas üle jäänud muffineid saab nutikalt uueks imemaitsvaks maiuseks veeretada!

Leena pulgakoogid

Ükskord jäi Leenal muffineid ja šokolaadi üle. Ta tõmbas kummikindad kätte («No ei meeldi mulle alati paljaste kätega plökerdada!») ja hakkas voolima. Kümne minuti pärast oli tal 16 palli valmis veeretatud!

Vaja läheb:

(15-20 tk)

  • 6 keskmise suurusega šokolaadimuffinit
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g 35% rõõskkoort
  • peotäis kakaopulbrit

Valmistamine:

Pudista šokolaadimuffinid käte vahel kaussi. Sulata veevannil šokolaad. Kuidas see käib? Selleks on sul vaja kõrget potti ja täiesti kuiva metallist kaussi, mida saad poti peale tõsta nii, et kausi servad ulatuvad üle poti ääre. Nii väldid veeauru, mis võib šokolaadi teha koledalt tükiliseks. Pane vett potti nii palju, et kausi põhi jääb veest kõrgemale. Tõsta kauss koos hakitud šokolaadiga poti peale.  Kuumuta vesi peaaegu keemiseni. Sega šokolaadi kausis pidevalt, siis sulab see ühtlaselt. Kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss kuumaalusele.

Vala vedel šokolaad muffinipudi peale ning kalla hulka ka rõõskkoor. Segu peab tulema nii paks, et saad käes trühvlisuuruseid kuulikesi veeretada. Rulligi nüüd pallid valmis!

Vala suurele taldrikule peotäis kakaopulbrit. Veereta kuulikesi kakaos ning torka pulga otsa. Ongi valmis! Kui soovid trühvleid pakkuda hiljem, pane need külmikusse tahenema.

Kokaraamatu «Lase mind kööki!» autoriteks on Merle Liivak ja Hele-Mai Alamaa. Kogumik juhindub Kahvliahvi kokakooli ideest hoida köök võsukestele avatud ja sellest saab kindlasti nõutud jõulukink. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles