Parimad nipid talviseks nahahoolduseks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Talvel vajab nahk pisut teistmoodi hoolitsust kui suvel. Väga tavaline on kuiv ja punetav nahk, mis tuleb kindlasti aastaaegade vaheldumisest. Siin on mõned nipid, kuidas valmistada nahka talveks ette. 

Talvel on väga oluline nahka pidevalt niisutada, vahendab Huffington Post. Kui ilmad lähevad külmemaks, siis on väga tavaline, et nahk tõmbub kuivaks, sest me veedame palju aega toas ja kanname rohkem villaseid asju.

Ennetamine on alati parem ravimine, mistõttu tuleks nahka juba enne kõige külmemat talve regulaarselt niisutada. Kasuta nii keha- kui näokreemi, et nahka niisutada ja külmadeks ilmadeks ette valmistada. Sellist reeglit ei ole olemas, kui palju keegi peaks oma nahka niisutama, aga tee seda tunde järgi, et su nahk tunduks mõnus ja pehme. Eriti hea nipp on kreemitada keha enne magamaminekut, sest ringjate liigutustega kreemi määrides parandad nahaalust vereringet, mis aitab lisaks paremini magada.

Käi pesemas võimalikult kiiresti, nii umbes alla kümne minuti. Mida kauem ja kuumem on dušš, seda rohkem niisutavat kreemi su keha vajab. Eriti hästi mõjuvad külmal ajal tooted, mis sisaldavad sheavõid, mandliõli või E-vitamiini.

Proovi ka näomakse, mis tugevdavad ja tervendavad nahka külmal ajal. Lisaks tuisule ja tuulele võib talvel näha ka päikest ja vihma ning selleks, et su näonahk kõigele vaatama ilus püsiks, võiksid kord nädalas teha toitvat näomaski. See võtab ainult kümme minutit, aga su nahk on pärast seda tervem ja tugevam.

Ka talvel tasuks vähemalt korra nädalas nahka koorida, sest see eemaldab surnud naharakud ja annab nahale tervema välimuse. Samas ei tasu koorimisega üle pingutada, vaid nii näo kui keha puhul võiks piirduda paari korraga nädalas. Pea meeles, et talvel nõuab nahk erilist hoolitsust ja need nipid aitavad sul säilitada terve ja ilusa välimuse isegi kõige külmemal ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles