Kuus märki, et oled vaimselt ja füüsiliselt läbipõlenud

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui inimene töötab aastaringselt kõvasti, siis mingil hetkel kaasneb sellega paratamatult kurnatus ja stressitunne. Kuidas teada, kas sa oled tegelikult läbi põlemise ääre peal või mitte? Ilmselt siis, kui sulle tehakse märkusi tumedate silmaaluste kohta, on viimane aeg natukene puhata. 

Huffington Post vahendab kuus märki, mis näitavad, et sa oled stressis ja läbipõlenud või sellele lähedal.

  1. Su vasak silm kipub tõmblema. Ameerika teadlaste järgi on stress esimene põhjus, mis ärritab silmi ja paneb need imelikult tõmblema. Iga kord, kui sa tunned, et hoog hakkab jälle peale tulema, siis sule silmad ning hinga rahulikult sisse ja välja. Mediteerimine aitab keha ja mõtteid rahustada.
  2. Su päevad algavad varem või jäävad hiljaks. Selgub, et stress mõjutab seda ajupoolkera, kus asuvad hormoonid, mis on seotud sinu päevadega.
  3. Su juuksed hakkavad välja langema. See on kindlasti üks märk sellest, et su hormoonid pole tasakaalus.
  4. Sul on suured ja tumedad ringid ümber silmade. Stressi mõjul on väikesed kapillaarid silmade ümber pinges ja lähevad isegi katki, mis tekitabki tumeda värvi ja turses silmad.
  5. Sa ei maga väga hästi. Sul ei ole kunagi magamisega probleeme olnud, aga nüüd sa ainult keerutad öösiti ja puhka ennast välja. Proovi mediteerimist või hinga sügavalt sisse ja välja, aga ära mitte mingil juhul haara oma telefoni, et meilidele vastata vms.
  6. Sa oled tujukas ja kuri. Kui sa muidu oled üsna sõbralik ja avatud inimene, siis läbipõlemise äärel kipuvad inimesed oma stressi ja viha teiste peal välja elama. Järgmine kord, kui tahad kellelegi midagi halvasti öelda, siis mõtle enne, kas see tuleb äkki sellest, et sa oled stressis. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles