Reedel pärjatakse möödunud aasta silmapaistvaim moekunstnik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBIT 2010
FIBIT 2010 Foto: Jürgen Joost

4. kuni 5. märtsil toimub kevadeti ja sügiseti traditsiooniks saanud moefestival FIBIT (Fashion Is Back In Tallinn), mille avaürituse raames antakse üle Eestis ainulaadne moeauhind Kuldnõel.

Reedel, 4. märtsi õhtul toimub Viru keskuse aatriumis FIBITi pidulik avamine koos Kuldnõela gala-etendusega, kus pärjatakse 2010. aasta silmapaistvaim moekunstnik. Auhinda antakse välja juba kolmeteistkümnendat korda.

Seekordse Kuldnõela gala raames taaselustatakse ka Väikse Nõela auhind. Moeprodutsent Anu Kikase sõnul on auhinna traditsiooni jätkamine oluline, et tunnustada nooremate moekunstnike panust Eesti moeellu.

«Auhinnaga pärjatakse moekunstnik, kes on pakkunud möödunud aasta jooksul eredamat moeloomingulist sähvatust ja erinevalt Kuldnõelast arvestatakse siin moealast tegevust ja panust lühemas perspektiivis,» sõnas Kikas.

Ühtlasi saab Kuldnõela gala raames auhinnatud 2010. aasta Moemootor, kelleks nimetatakse Eesti moedisaini arengusse erakordse panuse andnud moega seotud isik.

Kuldnõel 2010 nominendid on disainerid Anu Samarüütel-Long, Ketlin Bachmann-Põldroos ja Kristina Viirpalu. Žürii koosseisu kuuluvad Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, moeajakirjanik Anu Merila, L-Fashion Group OY jaekaubanduse juht Edward Köster, Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes ning ehtekunstnik ja fotograaf Tanel Veenre.

«Kõigi Eesti moekunsti austajate rõõmuks näeb laupäeval, 5. märtsil kell 16:00 FIBITi moelaval möödunud õhtul Kuldnõela tiitli võitnud moedisaineri kollektsiooni ja Väikese Nõela võitja loomingut,» märkis Viru keskuse turundusjuht Taivi Koitla.

FIBIT on Viru keskuse moeürituste sari, mis tutvustab igal kevadel ja sügisel algava hooaja moetrende. Päevased moeetendused on tasuta ning 4. märtsi õhtul toimuv Kuldnõela gala on personaalsete kutsetega kinnine üritus.

FIBITil jõuavad moepublikuni kevadsuvised trendid stilistide Liina Steini ja Aldo Järvsoo nägemuses. Uudisena toimub esmakordselt meestele suunatud moeetendus ja lavale jõuab ühtlasi Tallinna Kaubamaja erietendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles