Galerii: Eesti baaridaam Hirja Niit võitis rahvusvahelisel võistlusel Riias kolmanda koha

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riias toimus 24. novembril rahvusvaheline kokteilivõistlusel Riga Black Balsam Global Challenge 2016. Võistlejaid oli sel aastal kokku kahekümnest riigist ja tihedas konkurentsis võitis kogenud Eesti baaridaam Hirja Niit kolmanda koha. 

Igal võistlejal oli aega seitse minutit, et valmistada isikupärane kokteil, mille üks koostisosadest oli Riia palsam. Väga põneva võistluse käigus selgusid kuus parimat, kes said auhinnaks rahalise preemia. Kolmanda koha pälvis kogenud baaridaam Hirja Niit oma kokteiliga «Ieva». Esimese koha saavutas ukrainlane Stanislav Mukhin ja teine koht läks Poolasse Wojciech Urbanskile. 

Küsides Hirja käest, kas ta ootas nii kõrget kohta, vastas kogenud baaridaam, et sugugi mitte, sest konkurents oli väga kõva. «Nii paljude tugevate konkurentide seast nii kõrgele jõuda ei ole lihtne, tase oli väga kõrge ja kohal olid väga kõvad tegijad,» kommenteeris Hirja.

«Riia palsamist on väga raske kokteili teha, sest see on väga spetsiifiline. Maitsed peavad olema tasakaalus, jook ei tohi olla liiga magus » selgitab kogenud Hirja. IBA (International Bartenders Association) president mr Ron Busman ütles, et Hirja kokteili tegi eriliseks see, et maitsed olid tasakaalus ja kokteil nägi väga elegantne välja.  

Kokteil «Ieva»

Sidrunimahl 1,5 cl

Mango siirup Giffard 1 cl

Tatratea 1,5 baarilusikat

Leedriliköör Giffard 2 cl

Riga Black Balsam Element 2 cl

Riga Black Balsam Currant 2 cl

Segatuna jääga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles