Tallinn Dolls asus ehteid valmistama - millest tuleb loomade temaatika?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dollsi hirv.
Tallinn Dollsi hirv. Foto: Siiri Kumari

Kohtume ühel hommikupoolikul Tallinn Dollsi eestvedaja, Mari Martiniga, nende stuudios. Mari on punktuaalne ja jõuab täpselt kokkulepitud ajaks. Sooja naeratuse saatel juhatab ta mind diivanile istuma ning kaob silmapiirilt kööginurka meile kohvi valmistama. Mari vaadates jään hetkeks mõtlema, et tema on küll tõeline naiselikkuse kehastus. Õrn nagu marmor ning graatsiliselt kui gasell liugleb ta mööda stuudiot ning annab möödaminnes näpunäiteid nii õmblejatele kui ka tootefotosid pildistama tulnud fotograafile.

Tallinn Dollsi teatakse eelkõige kui rõivabrändi. Mari, kust tuli idee hakata lisaks riietele ehteid tegema?

Ehete meisterdamise geen on mul tegelikult juba ammu, aga olen seda mõõdukalt vaos hoidnud. Nüüd purskas lihtsalt välja.

Millest ehete valmistamisel lähtud? Mida silmas pead?

Ehted peaksid panema näo särama ja mulle meeldib kui nende taga on ka väike vimka, et ikka naeratus suule tuua.

Nagu Tallinn Dollsi ideoloogia ikka, et moodi ja ka iseennast ei pea ülemäära tõsiselt võtma. Lets have some fun!

Ehetel on palju kasutatud loomade temaatikat – millest see tuleneb? Millised loomad/tegelased on Su enda lemmikud?

Just nimelt, kollektsioon ZOO ongi loomaaed. Nagu Mutionu pidu, kus kõik loomad kokku saavad ja pidu panevad. Igaühel oma karakter ja omad võlud. Kuid mis seal salata, kasside salapära on see, mis mind võlub. Kitsede graatsilisus ja suursugusus on imetlusväärne. Putukad ja mesimummud on tagasihoidlikult maitsekad.  Ning buldogid on lihtsalt üliägedad!

Sul on endal olnud kunagi koduloomana rott. Kui enamus inimesi juba paljast rotiga kooselamise mõttest jubedusest õlgu väristavad, siis mida Sina selles loomakeses leidsid? Kuidas ta tee Su südamesse leidis?

Mul oli lausa 2 rotti, musta-valge kirjud nagu lehmad. Tegelikkuses mu ema ka natukene kartis rotte, aga nagu ikka, lapsed leiavad viisi kuidas vanemad nõusse rääkida. Meie rotid olid ikka sellised karakterid, et nendega sai pidevalt pulli tehtud. Ja nad olid nii suured sõbrad, et tegelikkuses elasid meil täitsa vabalt lahtiselt kui pereliikmed. Päris hästi sai selgeks, et miks öeldakse, et kogub nagu rott. Kõik kõige väärtuslikumad asjad olid alati oma tee rotikeste pesasse leidnud. Ja trimbata neile väga meeldis, said kunagi õlut proovida ja see oli nende nõrkus. Niimoodi korgikese seest limpsisid.

Igal pool käisid nad mul lahtisena kaasas ja istusid lojaalselt õlal. Võib öelda, et olid ka valvurid, sest kõik ei julgenud tõesti ligi tulla. See armas roti saba võis olla kui kaitserelv. Ise olin küll nii armunud nendesse pisikestesse sõpradesse.

Oled Sa koera või kassi inimene? Miks?

Kiisud, kiisud, kiisud on sügavamal mu hinges ikka. See süütult salakaval mäng, mida kiisud mängivad, on üks ütlemata põnev maailm. Hetkega oskavad nad Sind ümber enda käpa pöörata. Kuna mul on olnud ka 3 kiisut, siis olen seda ka korduvalt kogenud. See mäng on nii peen ning sinna on puistatud ka kõiksugu vürtse – kättemaks, solvumine, kadedus. See teebki selle mängu väga mitmetahuliseks. Aga kui nad vaid soovivad, siis teavad, et saavad sulatada iga südame.

Tallinn Dollsi liblikas
Tallinn Dollsi liblikas Foto: Siiri Kumari

Milline on olnud senine tagasiside ehete kohta?

No kuidas need loomad siis ära ei võlu? Ikka võluvad ju. Iga süda läheb natukene hellaks, kui neid tegelasi näeb.

Mis Sind inspireerib? Mis või kes Su loome Pegasusele toitu annab?

Siirus, puhtus ja ilu!

Mis plaanid on Tallinn Dollsi rõivabrändiga? Kuhu suunas te liigute?

Ohooo, praegu oleme justkui uue ajastu alguses.

Väga palju uusi tuuli on ja ehk need mitmeid aastaid ettevalmistusi hakkavad vaikselt ilmavalgust nägema.

Mida arvad Eesti disainist tervikuna? Kuhu Eesti disain on teel?

Olen suures vaimustuses Eesti disainist. See on liikumises ja see ongi peamine. Olles pealt näinud ja kogenud nii palju erinevaid perioode ja etappe Eesti disaini kasvamises, siis pilt on väga erinev sellest kui Tallinn Dolls alustas. Eks alustasimegi selle missiooniga, et algust teha Eesti disaini arengule. Meil on nii hea meel, et oleme nii palju uusi disainereid inspireerinud sellele teele ja täna on uusi brände kerkinud kui seeni peale vihma. Peegeldus ka publikult on positiivne, sest tarbijate usk Eesti disaini täna on hoopis teine kui 7 aastat tagasi.

Selge on see, et Eesti disainil on veel pikk tee ees, kuid minu jaoks just see ongi inspireeriv!

Mis teeb Sind õnnelikuks?

Mulle meeldib avastada! Mulle meeldib siirus ja puhtus! Mulle meeldib kaevata sügavustesse ja tugevatesse väärtustesse.

Intervjuu on varem avaldatud osta.ee moeblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles