Saksa kohus otsustas, et kunstrindadega naised tohivad politseis töötada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa naispolitseinikud töökohustusi täitmas.
Saksa naispolitseinikud töökohustusi täitmas. Foto: BRAUN, MATTHIAS V/Action Press/Vida Press

Kolm aastat tagasi kandideeris üks 32-aastane Dortmundi naine kohalikku politseiametisse tööle ja kuigi ta läbis edukalt kõik teised vajalikud nõuded, lükkas politseiarst tema avalduse meditsiinilistel põhjustel tagasi, sest tal on rinnaimplantaadid. Möödunud nädalal jõudis Gelsenkircheni kohus otsusele, et see oli vale ja rinnaimplantaadid ei takista naisel politseinikuna töötamast.

Saksa politseiameti määruste järgi ei lubata politseinikele rinnaimplantaate, sest nendega seostatakse terviseriske. Näiteks oletatakse, et need võivad töö käigus rebeneda, edastab Local. 

Bonni Ülikoolis teostatud arstliku hinnangu kohaselt ei ole hagejal rindade suurendamise tõttu tervisele märkimisväärset ohtu ja kohtunik otsustas naise kasuks. Lisaks leidis ta, et politseiameti määrused tuleks üle vaadata.

Naise advokaat Sven Ollmann pidas oluliseks märkida, et tema kliendi rinnaimplantaadid on uue põlvkonna toode ja need on kvaliteetsed. «Isegi kui need rebeneks, siis ei juhtuks sellest midagi,» ütles ta ja lisas, et implantaadid on asetatud lihase alla ja seega rohkem kaitstud. 

Nordrhein-Westfaleni ametivõimud on otsustanud arstliku hinnangu põhjalikult läbi uurida ja alles siis otsustada, kas nad soovivad lahendi vaidlustada. 

Praegu töötab ameti kohtusse kaevanud naine medõena ja peab kolm aastat tagasi läbitud testid uuesti tegema. See teda aga tagasi ei hoia. «Ta tõesti tahab politseinikuks saada,» sõnas naise advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles