Retseptisoovitus: lihtne hummus

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Hummus on üks äärmiselt mõnus suupiste, dipikaste, võileivakate või kuidas iganes keegi seda kutsuda soovib. See on juba mõnda aega valmiskujul saadaval ka meie poodides, aga selle kodus tegemiseks läheb lihtsama meetodiga aega kõige rohkem viis minutit, õpetab toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig. 

Kes soovib, see võib kasutada kuivatatud kikerherneid neid eelnevalt leotades ja keetes – ka selles ei ole iseenesest midagi keerulist, lihtsalt aega kulub palju rohkem. Tänane retsept kasutab konserveeritud kikerherneid ja minu hinnangul ei kannata maitse sugugi.

Tegelikult kasutatakse hummuses alati ka küüslauku, aga minu retseptis seda ei ole, sest ma tõesti endiselt kohe üldse-üldse ei armasta seda mugulat. Kui sina sellesse mõistlikumalt suhtud, siis lisa julgelt küüs või paar. Samuti kasutasin sel korral vähem tahinit, kui ma tavaliselt kasutaksin, sest samal laual oli ka jogurtikaste, mis oli tugevalt tahiniga maitsestatud ning seetõttu tahtsin sel korral tagasihoidlikumat seesamimaitset.

Lihtne hummus

  • 1 purk konserveeritud kikerherneid
  • 2 spl extra virgin oliiviõli
  • 1 spl tahinit*
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 sidruni mahl
  • Soola
  • Serveerimiseks soovi korral seesamiseemneid, paprikapulbrit ja veel oliiviõli

Kalla kikerhernekonservilt ära umbes pool vedelikust ning ülejäänud purgi sisu kummuta kaussi.

Lisa kõik muud koostisosad ning surista saumikseriga siidiseks kreemiks.

Kui tundub, et segu on liiga paks, siis lisa veidi vett. Kui maitstes tundub, et mõnda maitset oleks juurde tarvis, siis lisa julgelt.

Tõsta serveerimisalusele ning nirista peale veel oliiviõli, kaunista seesamiseemnete ja/või paprikapulbriga.

* Tahini on seesamipasta. Kui sul seda kodus ei ole ja leida ei õnnestu, siis võid kasutada ka kergelt röstitud seesamiseemneid. Tulemus on natuke teistsugune, aga ikkagi hea!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles