Kaheksa õppetundi valusatest lahkuminekutest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valentinipäevad tulevad ja lähevad. Kui mõned südamed sulavad, siis teised murduvad. 2004. aasta uuring näitas, et sõbrapäevale eelnevatel ja järgnevatel nädalatel lähevad paarid lahku 2,55 korda suurema tõenäosusega kui ühelgi teisel kuul.

Tänavusele Gawkeri lahkuminekuteemaliste lugude võistlusele laekunud kirjutised andsid kinnitust, et paljud suhted leiavad valentini hooajal valusa lõpu. Kõigi nende lugude valguses jääb aga küsimus, miks püsitatakse pikka aega halbades suhetes, kirjutas Huffington Post.

Paljud õnnetu armastuse lood olid seotud noorusaja suhetega, mistõttu toome välja, mida ütleksid teadaoleva info põhjal 40ndates naised 20-aastastele.

Meeldi endale rohkem, kui teistele meeldida tahad.

Lahkumineku lugu: «Mõtlesin, et kokku jäädes hakkan talle ajapikku meeldima.»

40-aastase nägemus: «Ära raiska aega meestele, kes pole sinust tõeliselt huvitatud. Mees peaks sinu järel jooksma ja sind armastama sellisena, nagu oled.»

Armukadedus pole armastuse, vaid kontrolli vorm.

Lahkumineku lugu: «Ta muutus järjest armukadedamaks ja omandihimulisemaks. Ta süüdistas mind, et tegin vabatahtliku tööd teiste meestega tutvumiseks.»

40-aastase nägemus: «Hoia armukadedatest meestest eemale. Kui oled 20, ei mõtle sa, et see on kontroll, vaid näed armastust. «Oh, kuidas nad minust hoolivad. Nad ei taha, et haiget saaksin.» See tundub armas, kuid tegelikult pole see nii.»

Sina ei saa nende probleeme lahendada, kui nad ise vaeva ei näe.

Lahkumineku lugu: «Olin kogu olukorrast segaduses, aga püüdsin järeldusele jõuda, kas mulle meeldib see mees piisavalt, et tema probleemidele lahendust otsida.»

40-aastase nägemus: «Ära loo suhet inimesega, keda sa parandada kavatsed. Kui me ka arvame, et suudame teist inimest muuta, siis tegelikult pole see võimalik. Usalda enda südant. Kui miski ei tundu õige, siis see ei muutu. See on kulunud väljend, kuid tõsi - sa ei muuda seda, kes on inimene sisimas. Seega tuleb olla rahul täpselt sellega, kuidas asjad on või edasi liikuda.»

Draama ei ole huvitav, vaid kahjustav. Hirm üksi olemise ees pole põhjus halvaks suhteks.

Lahkumineku lugu: «Mees kasutas vaimset vägivalda, kuid olin 19-aastane ja see oli seni mu kõige pikem suhe. Uskusin, et kui temaga midagi välja ei tule, siis jään alatiseks üksi.»

40-aastase nägemus: «Ära arva, et üks mees on ainekene inimene maailmas. Mul oli 20ndates kohutavaid suhteid. Muudkui jooksin peaga vastu seina. Kuid nüüd, olles vanem, näen, et head suhted ei tugine kiredraamal.»

Seltskond ei peaks õnnetust kasvatama. Parem olla üksi ja potentsiaalselt õnnelik kui muserdavas suhtes.

Lahkumineku lugu: «Olukord läks põrgulikuks. Arvasin, et keegi ei saa mind temast rohkem armastada ning see on kõigist võimalikest parim suhe. Nutsin tema pärast peaaegu iga päev.»

40-aastase nägemus: «Kui sul on rohkem õnnetuid kui õnnelikke hommikuid, siis raiskad enda aega.»

Pidutsemisega suhet ei loo.

Lahkumineku lugu: «Meil oli tugev füüsiline tõmme ning koos pidutsedes väga lõbus. Olime piisavalt noored, et arvata, nagu oleks see püsisuhteks õige alus.»

40-aastase nägemus: «Lihtne on segamini ajada head ajaveetmist ja head suhet. Arvasin, et see oli armastus esimesest silmapilgust. Me abiellusime. Ma lõpetasin kooli. Leidsin töö. Ta oli töötu ja pidutses kogu aeg. Ta ei liikunud edasi, meie suhe ei arenenud. Arvan, et seda juhtub 20ndates sageli. Noorena pidutsedes on kõik lõbus ja mänguline, kuid see ei toimi pikas perspektiivis.»

Kõrge enesehinnang on suhte eelduseks. Ära hoia kriitikat endaga. Viga pole sinus, vaid temas.

Lahkumineku lugu: «Ta ei hinnanud mind kunagi, tegi kõik võimaliku, et minu enesehinnang hävitada ja kohtles mind enamasti nartsuna.»

40-aastase nägemus: «Ära ole suhtes inimesega, kes sinuga halvasti käitub. Ma olin anorektik, kuna mu poiss-sõber ütles mulle, et lähen paksuks ja ei leia kunagi kedagi temast paremat. Siis mõtled, et võib-olla tal ongi õigus. Sa moondud, kuna sul pole veel enesehinnangut välja kujunenud.»

Ära aja segamini armastust ja meeldimist.

Lahkumineku lugu: «Olin noor ning arvasin, et armumine ja kellegi igatsemine on üks ja sama.»

40-aastase nägemus: «Palun ära abiellu esimese inimesega, keda enda arvates armastad. Kui sul on erinevate meeste ja suhetega kogemusi, oskad armastusel ja tähelepanul paremini vahet teha.»

Nende lugude puhul on positiivne, et pea kõigil kirjutajatel läheb nüüdseks paremini. Seega, kui kaalud, kas minna või jääda, siis tea, et enamasti teevad ka valusaimad lahkuminekud ruumi õnnele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles