Hõbelusikas katab laua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviline toit värvilisel taldrikul: Marje Hallik-Wilson ja tema Toscanast toodud nõud passivad vanaaegse moega õunapiruka ja hispaaniapärase ahjuroa pakkumiseks ideaalselt.
Värviline toit värvilisel taldrikul: Marje Hallik-Wilson ja tema Toscanast toodud nõud passivad vanaaegse moega õunapiruka ja hispaaniapärase ahjuroa pakkumiseks ideaalselt. Foto: Sander Ilvest

Pärast kaheaastast pausi jagati Eesti parematele söögikohtadele jälle Hõbelusika gastronoomiaauhindu. Seekord ei kiika Arter aga nende restoranide, vaid hoopis konkursi hinge ja südame Marje Hallik-Wilsoni kööki.

Värvid, vürtsid ja köögiviljad – see on esimene, mis Hõbelusika konkursi tegevjuhi Marje Hallik-Wilsonile nii enda kui ka pere köögieelistustest pähe turgatab. Ta lappab nutitelefonis Instagrami fotosid, kuhu on oma kokkamisseansse jäädvustanud. Sealt vaatab vastu terve müriaad ahvatlevalt kirjusid pajaroogi, marjakuhilatega kaetud küpsetisi, värviküllaseid sooje salateid. On ka Itaalia pastat, Tai eksootikat ja Šveitsi mägikuurordi Zermatti hommikusööki veisevorsti, kartulirösti, munade ja sibulakastmega – palju mööda maailma rännanud pere on reisimälestuseks talletanud toiduideid nii Aasiast, Ameerikast kui ka Euroopast ja igatsus ühe või teise maa järele saab nii mõnigi kord leevendust söögilauas.

«Mulle meeldib värviline. See, kuidas toit välja näeb ja on serveeritud. Alguses sööme ju silmadega,» põhjendab Marje. Oma kokanduseeskujude Jamie Oliveri ja Gordon Ramsay käekiri meeldib talle samuti mitte ainult lihtsuse, vaid ka isuäratava välimuse pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles