Viis peamist põhjust, miks paarid lahku lähevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Creative / Scanpix

Ilmselt oled juba kuulnud, et statistika järgi lahutavad ligi pooled paarid, kes on abielus. Tekib küsimus, mis on need peamised põhjused, miks paarid lahutavad? 

Ükskõik, kas sa oled vallaline või suhtes, siis tuleb ilmselt kasuks teada, mis on tüüpilised asjad, mis paare lahku ajavad. Terapeut Terry Gaspard selgitas Attn.comis, mis on peamised lahkumineku põhjused ja mida teha, et probleeme lahendada.

  1. Kahjulik suhtemuster. See on psühholoogide hinnangul üks peamisi põhjuseid, miks paarid lahku lähevad. Kahjulik suhtemuster on selline, kus üks partneritest süüdistab teist mingites asjades, mis tekitab partnerite vahele distantsi. Lisaks vähendab selline kahjulik käitumine armastust ja usaldust, sest väheneb emotsionaalne ja seksuaalne intiimsus.
  2. Üksteise süüdistamine. Tihti süüdistavad partnerid üksteist oma enda vigades. Selle asemel, et keskenduda oma partneri vigadele ja tema süüdistamisele, suuna oma energia sügavama sideme ehitamisele. Ära arva kogu aeg oma partnerist kõige hullemat ja ära nõua, et ta muutuks. Keskendu parem oma vajadustele ja sellele, kuidas neid läbi armastuse ja austuse kaaslasele selgeks teha. Võta alati vastutus omaenda probleemide eest, keegi meist ei ole täiuslik.  
  3. Emotsionaalne, verbaalne või füüsiline vägivald. Üldiselt tunnevad mõlemad nii kannataja kui agressor, et selline käitumine toob suhtele kahju ja süvendab probleeme. Eksperdid ütlevad, et vägivald toob kaasa ainult turvatunde puudumise, usaldamatuse ja sideme katkemise. Ligi pooled paarid, kes lähevad nõustamisse on puutunud kokku mingit tüüpi vägivallaga, kas nad tunnistavad seda või mitte.
  4. Truudusetus. See on kahjuks väga tüüpiline probleem, millega paarid silmitsi seisavad. Kui üks partneritest on olnud truudusetu, siis edasi on kaks varianti, kas minna oma teed või üritada suhet päästa. Viimasel juhul peab päris palju tööd tegema. See, kes on usaldust kuritarvitanud, peab nüüd oma teguviisi tõesti südamest kahetsema ja kinnitama, et edaspidi seda ei juhtu. Lisaks sellele, et afäär peab lõppema ja kõik suhted kolmanda osapoolega peavad katkema, võiks see, keda peteti, öelda, mida peaks tegema, et nende suhe oleks jälle usaldusväärne. See võib ka tähendada seda, et räägitaksegi üksteisele täpselt ja kogu aeg, kus ollakse ja kellega koos ollakse.  
  5. Sinu seksuaalsed vajadused on partneri omast erinevad. Ükskõik kumb on teist seksi vastu huvi kaotanud, siis see ei ole hea märk. See on viis, kuidas täiskasvanud mängivad ja üksteist naudivad. Seksuaalne side on väga oluline igas paarisuhtes. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles