Hea seksi saladus pikemaajalises suhtes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pikaajaline suhe muudab partnerid enesekindlaks ja natukene mugavaks, aga mis saab kuumast seksist? See võib natukene unarusse vajuda või hoopis ära ununeda. Mida teha, et suhtes jätkuks seksikust ka pikemaajaliselt?

Toronto ülikooli teadlased leidsid, et pikaajalise suhte õnneliku seksi saladus peitub töös. Tõesti? Jah, superraskes töös, mida partnerid peavad oma suhte nimel tegema, kirjutab Women’s Health Magazine.

Uuringus osales 1900 hetero- ja homoseksuaalset inimest ja neilt uuriti, kas nad on oma seksieluga rahul. Vastustest tulenevalt jagasid teadlased inimesed kahte gruppi. Esimene grupp uskus siiralt, et hea seks ja rahuldatus tuleb sellest, kui selle nimel tehakse tööd. Teine grupp leidis, et hea seks ja rahuldatus sõltub sobiva partneri leidmisest. Teadlased leidsid, et esimene grupp, kes uskus, et hea seks nõuab tööd, koges kuumemat seksi ja partnerid olid üksteisele rohkem pühendunud.

Lisaks leiti, et mesinädalad kestavad kuskil kaks kuni kolm aastat ja sellel ajal on mõlemad grupid seksi osas õnnelikud ja rahuolevad. Pärast esimest kahte või kolme aastat on rahulolevamad need paarid, kes on valmis voodis tööd tegema ja pingutama.

Huvitav on ka see, et naised usuvad rohkem hingesugulase ja romantilise saatusekaaslase leidmisesse kui mehed, aga samal ajal teavad naised, et seks nõuab pingutust ja tööd. Sellest kõigest võib järeldada seda, et hea seksi nimel tasub tööd teha ja see teebki seksielu paremaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles