Kalanädal jätkub: krõbeda nahaga lõhe sinepi ja spinatiga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Kahvliga.ee toidublogi autor Kadri Raig ostis ühel päeval umbes kaks kilo kaaluva lõhe ja otsustas teha sellest iga päev erineva lõheroa. Oma isuäratavaid retsepte jagab ta ka meiega. 

Tervislik õhtusöök, mille valmistamiseks kulub ainult veerand tundi ja mis on samal ajal on nii maitselt kui väljanägemiselt täielik gurmee? Jah, see on täitsa võimalik! Jätkame sellesama kalakesega, kellega üleeile alustasime.

Lõhe nahk on krõbedaks praetuna täiesti vaimustav, ainult et soomused peab kindlasti enne eemaldama, muidu ei tule sellest midagi head välja.

Krõbeda nahaga lõhe sinepi ja spinatiga

Lõhe

2 umbes 150-grammist lõhefileed nahaga ja ilma soomusteta

2 tl täisterasinepit

Soola

Praadimiseks õli

Spinat

1 spl päevalilleseemneid

1 väike sibul

200 g spinatilehti

Umbes poole apelsini mahl

Soola

Praadimiseks õli

Spinat

Alusta sellest, et viska päevalilleseemned kuivale pannile röstima ning jäta nad sinna umbes minutiks, vahepeal raputa, et kõrbema ei läheks.

Samal ajal koori ja viiluta sibul.

Kui seemned valmis, tõsta need taldrikule, alanda pannil kuumus keskmiseni ning prae sibul õli ja sutsu soolaga klaasjaks.

Seejärel viska samale pannile ka spinat ning prae aeg-ajalt segades, kuni see «kokku langeb».

Lisa pannile ka apelsinimahl, prae veel umbes 30 sekundit ning tõsta panni sisu seemnete juurde taldrikule.

Lõhe

Pane pann tulele tagasi ning tõsta kuumus kõrgeks.

Tee lõhe nahaga poolele mõned ca 1 mm sügavused sisselõiked, et kuumus paremini jaguneks ning maitsesta fileed soolaga.

Pane fileed panni peale vähese õli sisse nahaga pool allpool ning suru neid alguses kergelt panni vastu, et kogu nahk krõbedaks muutuks. Küpseta neid nahaga pool allpool umbes 3 minutit.

Seejärel pööra kala ümber ning küpseta neid teiselt poolt umbes 2 minutit.

Siis pööra kala veel kord ümber, määri mõlemale fileele umbes 1 tl täisterasinepit, keera tuli kinni ning oledki serveerimiseks valmis.

Lõppakord

Sega seemned ja spinat omavahel ning tõsta taldrikutele. Tõsta kala nahaga pool üleval spinatikuhjakestele ning naudi kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles