Tarldrikutäis armastust: lihapallid lillkapsa-kartulipüreega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Birtt Paju

Lihapallid kartulipüreega kuuluvad nii väikeste kui ka suurte lemmikroogade hulka. See koduselt tuttavlik kombinatsioon on võluv oma lihtsuses ja paneb igatseva pilguga pliidil podisevate pottide ning säriseva panni suunas vaatama. 

Toidublogija Britt Paju soovitavad retsepti argilõuna klassikaks, mis uhkeldab tänu Rakvere uutele 50/50 Meat & Vegetables brokoli ja hernestega lihapallidele rohke köögiviljasisaldusega. Proovi järele ja aseta lauale taldrikutäis armastust!

Koostisosad (neljale)

  • 1 pakk (320 g) Rakvere brokoli ja hernestega lihapalle
  • 350 g kooritud kartuleid
  • 350 g lillkapsaõisikuid
  • 0,5 dl vahukoort
  • 50 g võid
  • sidrunimahla
  • hakitud tilli
  • soola, pipart

Valmistamine

Vala kartulid soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda umbes 20 minuti jooksul pehmeks. Keeda lillkapsaõisikuid 10 minutit, kuni need on samuti pehmed. Kuumuta koor ja pool võist potis keemiseni. Suru kartulid läbi pressi või tambi pudruks. Püreeri lillkapsad. Sega püree kartulimassi hulka ja lisa nii palju kooresegu, kuni konsistents tundub sobiv. Lisa pisut sidrunimahla ja maitsesta soolaga. Kohevama tulemuse nimel võid käsimikseriga pudru kergelt läbi kloppida.

Pruunista lihapallid pannil kuldseks. Sulata järelejäänud või ning sega hakitud tilli ja sortsu sidrunimahlaga. Jaga lillkapsa-kartulipüree taldrikutele, tõsta peale pisut sidrunimaitselist sulavõid ja lihapallid. Puista peale veel pisut hakitud tilli ja serveeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles