Siidine kõrvitsa-peedipüreesupp ehk tervisele pai

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siidine kõrvitsa-peedipüreesupp
Siidine kõrvitsa-peedipüreesupp Foto: Jaan Heinamaa

Kaks aastat tagasi läks Lia Virkus õppima toitumisnõustajaks, et saada teada, mida selleks vaja, et elada kaua, rõõmsalt ja teha oma tervisele pai. Lia armastab värsket ja puhast kohalikku toitu, kuulab oma keha ja sööb kõike, mis maitseb.

Nüüd on ta avaldanud kinkeraamatu «Tervisele pai». Sealt leiad 33 supervilja tutvustuse, mida head neid viljades peidus on, kuidas neid säilitada ja valida. Samuti üle 100 tervisesõbraliku retsepti nende superviljadega. Lisaks Lia nõuandeid, kuidas teha igapäevaseid tervislikke valikuid, juba alates hommikusöökidest. Üht neist retseptidest saab kohe järele proovida.

Siidine kõrvitsa-peedipüreesupp ehk tervisele pai

Neljale

Neile, kes muidu kõrvitsasuppi eriti ei armasta, soovitan seda proovida koos kaunitar punapeediga. Peet annab üsna maitsekale kõrvitsasupile lisaks meeldivat magusust ja kauni punase värvi. Selline soe supp on tervisele mõnus pai.

  • 500 g puhastatud kõrvitsat
  • 1 keskmine toores peet
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • tükike ingverit
  • 1 suurem õun
  • 1 suurem kartul
  • vett
  • soola
  • oliiviõli
  • serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid ja lehtkapsatšipse

Haki sibul, küüslauk ja ingver, kuumuta poti põhjas võis või õlis mõni minut. Lisa kõrvitsa-, peedi-, kartuli ja õunakuubikud. Sega mõni minut kuumutades ja kalla peale vaid niipalju vett, et see vaevu katab köögiviljad. Hauta kaane all umbes 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta saumikseriga, maitsesta soolaga ja viimistle maitse õliga. Kaunista serveerimisel tšipside ja seemnetega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles