Mida teha tänutäheks, kui sõnadest ei piisa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänutäheks midagi isiklikku.
Tänutäheks midagi isiklikku. Foto: SCANPIX

See on küll klišee, kuid mõnikord jääb sõnast «aitäh» väheks. Meie kõigi kõrval on inimesi, kes on meie ellu jälje jätnud ning aidanud meie eluteed kujundada.

Suhetele vundamendi rajamiseks võiks alati otsida võimalusi näitamaks, kui oluline keegi sulle on, ning tema heaks veidi vaeva näha, kirjutas Forbes. See ei pea tingimata raha maksma, vaja läheb vaid hoolivust.

Millegi tähendusrikka tegemiseks aja leidmine annab märksa rohkem kui lihtne tänamine. Järgnevalt on pakutud viis võimalust, kuidas inimestele näidata, kui palju neist hoolid.

Kirjuta lugu

Kirjatükk ei pea olema pikk, kuid selle saajale suunatud. Sageli unustame inimestele rääkida kõikidest nüanssidest, mida mäletame, ning kuidas end nende tõttu tundsime. Postita enda lugu internetti või kirjuta blogisse. Avalik kiindumus näitab armastust ja pühendumist igas suhtes – mitte ainult romantilises.

Kunstiteos

See ei pea olema kulukas. Pigem otsi midagi tähenduslikku nii enda kui inimese jaoks, keda tänada soovid.

Taustauuring huvi kohta

Uuri millegi kohta, mis inimest huvitab ja kingi midagi haruldast, mida tal veel pole.

Näide: ülemus mängis golfi ja rääkis, et Bobby Jones on sel alal kõigi aegade parim mängija. Pärast päeva, mil ta töötajaga eriti kannatlik oli, leidis viimane internetipoest Jonesi autogrammiga pileti. Ta kinkis selle ülemusele, kes oli rabatud. Mees oli enda huvi vaid paar korda maininud, mis näitas, kui palju töötaja teda tähele pani ja hoolis.

Raamatud

Selle asemel, et saata kellelegi lihtsalt raamat, saada talle enda raamat, kus sees on sinu märkmed ja mõtted.

Muusika

Koosta kellelegi muusikalist. Jällegi näitab see, et kuulad teda.


Nimekirja võiks veelgi jätkata, kuid paraku «ei usu» paljud kingitustesse või peavad nad neid sobivaks vaid sünnipäevadel ja pühadel. Kui tahad aga kedagi tänada ehedalt ja hoolitsevalt, siis vaata ülaltoodud loendit ning tegutse.

Kui sinu elus pole inimest, keda sel moel tänada tahaksid, siis oleks aeg tähenduslikumaid suhteid looma hakata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles