Põhjus, miks naised ihaldavad vahetult enne päevi šokolaadi ja makarone

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Kõigile, kes on kunagi mõelnud, miks neil enne päevi on umbes viis korda suurem isu kui tavaliselt, siis see on täiesti normaalne. Kõige hullem on see, et kõik, mida me nendel päevadel tahame on suhkur ja süsivesikud. 

Teadlased leidsid, et naised söövad enne päevi umbes 500 kilokalorit rohkem ühes päevas kui tavaliselt, vahendab The Telegraph.co.uk. See ei tähenda, et need lisakalorid tuleksid tervislikust toidus, vaid tavaliselt on see suur kausitäis makarone juustuga, mis meid meelitab.

Enne päevi langeb naiste kehas seratoniini tase, mille tagajärjeks on näiteks tujukus ja tujude kõikumine. Süsivesikud jällegi tõstavad seratoniini taset, mistõttu naised ihaldavad neid, et paremas meeleolus olla. Pärast ovulatsiooni ja enne menstruatsiooni algust suurenevad kehas östrogeen ja progesteroon ja sellega kaasneb suurenenud isu süsivesikute ja suhkrute järele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles