Mida teha, et seksi ajal mõtted rändama ei läheks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Selleks, et kogeda orgasmi, peavad naised eriti pingsalt mõttega asja juures olema. Rändama läinud mõtted on üks kõige suuremaid probleeme, mis naistele muret tekitab. Loe lähemalt, miks on keskendumine voodis vahepeal nii raske ja mida teha, et mentaalselt iga kord kohal olla. 

Miks on vahepeal nii raske keskenduda?

Tõenäoliselt naised nõustuvad, et orgasm on üks nauditavamaid asju, mis inimese jaoks eksisteerib. Bustle.com küsis eksperdi käest, miks on siis nii raske keskenduda ja lihtsalt nautida? Asi on selles, et me elame infoühiskonnas, kus me oleme harjunud kogu aeg uut teavet saama ja seda analüüsima. Meie aju on harjunud kogu aeg töötama ja seetõttu on  inimestel väga keeruline lõõgastuda.

Mõtted võivad rändama minna ka seetõttu, et võime olla kas või alateadvuses natukene ebakindlad seksi ja oma keha suhtes. Võib olla sa igapäevaselt ei mõtle sellele, kas ja kui hea su keha välja näeb, aga voodis intiimses situatsiooni kerkib see tahes-tahtmata mõttesse.

Siin on mõned nipid, mis aitavad sul vajalikul hetkel keskenduda.

Valmista ennast õnnestumiseks ette

Eemalda magamistoast kõik asjad, mis võivad su mõtted mujale viia nagu arvuti, telefon, tööasjad ja kõik muud, mis võiks sind segada. Kui sul on lemmikloom, siis leia talle tegevus või anna talle maiust, et hoida teda rakkes.

Tähelepanelikkus on võti

Tegelikult on nii, et me ei suuda takistada segavaid mõtteid, sest meie aju ei tööta nii. Pane tähele, kui sul tekivad igasugused muud mõtted, aga ära süvene nendesse. Võta lihtsalt teadmiseks, et teised mõtted on olemas, aga ära mine nendega kaasa.

Harjuta keskendumist väljaspool magamistuba

Enamikule inimestele on keskendumine päris suur väljakutse, mistõttu on hea seda isegi väljaspool magamistuba õppida. Ekspert soovitab iga päev vähemalt kümme minutit mediteerida ja nii vähemalt kaks nädalalt järjest. Vaata Youtube’ist keskendumist õpetavaid videoid või loe artikleid, aga proovi ja ole järjepidev. Keskendumine on selline vajalik oskus, mis tuleb sulle ükskõik millistes olukordades kasuks.

Praktiseeri

Kui sa oled kaks nädalat iseseisvalt keskendumist õppida, siis proovi seda nüüd üksinda magamistoas.

Keskendu meeltele

Sa oled nüüd teadlik sellest, et sul võivad tekkida teised mõtted, aga sa ei keskendu nendele. Nüüd on aeg pöörata tähelepanu sellele, mida sa tunned ja meeltega tajud.

  • Nägemine. Vaata oma partnerit ja mõtle sellele, millised te kõrvalt paistate. Proovi ette kujutada, kui kaunid teie kehad kõrvalt paistavad.
  • Haistmine. Nuusuta, kuidas su partner lõhnab.
  • Maitsmine. Mõtle sellele, kuidas su partneri nahk või huuled sulle maitsevad.
  • Kuulmine. Milliseid hääli teie kehad teevad, kui nad üksteise vastu hõõrduvad? Sosista oma partnerile midagi seksikat või palu tal endale midagi kuuma öelda.
  • Puudutamine. Katsu oma partneri keha ja mõtle, kuidas ta nahk sulle tundub? Pehme?

Fantaseeri

Viimaks on fantaseerime hea viis, kuidas aju töös hoida ja samal ajal üha rohkem erutada. Mõtle seksikale stseenile filmis või teie viimasele väga kuumale ööle, mida rohkem sa süvened, seda kiiremini sa kõrgpunkti jõuad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles