Turvavarustuse vale kasutamine viis 6-aastase tüdruku haiglasse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Shelly Martin arvas, et tema 6-aastane tütar Samantha on piisavalt suur, et sõita autos ilma turvatoolita. Kahjuks lõppes selline sõit lapse jaoks haiglas, sest ema tegi autoavarii ja arstid ütlesid, et õnnetuse tagajärjel oleks valesti paigaldatud turvavöö lapse peaaegu pooleks lõiganud. 

Naine ja laps hakkasid koju sõitma ja väike Samantha puges auto tagaistmele, kinnitas turvavöö, aga selle asemel, et see jookseks korralikult üle tema rinna, pani ta selle seljataha. Ainuke asi, mis teda kaitses oli väike osa turvavööst, mis jooksis liiga kõrgelt üle tema kõhu, sest laps ei istunud turvatoolis. Naine tegi autoavarii ja sõitis vastu puud, mis oleks peaaegu Samantha jaoks surmavalt lõppenud. Arstid viitasid sellele, et vales kohas olev turvavöö oleks tüdruku peaaegu pooleks lõiganud, vahendab Goodhousekeepinig.com.

«Paljud inimesed arvad, et last võib vahepeal sõidutada ka ilma turvatoolita, aga tegelikult ei tohiks,» hoiatab Samantha ema Shelly. «Lapsed peaksid istuma turvatoolis seni, kuni alumine osa turvavööst ulatub nende reie ülemise osani ja ülemine osa jookseb üle rinna,» selgitab ekspert. Tuleks pöörata tähelepanu ka sellele, milline turvaiste sobib lapsele vastavalt tema vanusele, kasvule ja kaalule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles