Kas paljastav kleit on piisav alus lahutuseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

India naisele läks paljastava kleidi kandmine kalliks maksma, kui tema abikaasa selle tõttu kohtu kaudu lahutust nõudis. Viimase taotlus rahuldati ning põhjenduseks toodi, et naise kohatu riietumine valmistas mehele hingelisi kannatusi.

Piirkonnakohtunik Manmohan Sharma rahuldas mehe kaebuse, mille kohaselt kannatas ta vaimselt, kuna tema naine kandis pärast nende lahutust pidevalt «vulgaarseid» kleite, kirjutas dnaindia.com. Kohus teatas otsuse põhjenduseks, et «elu ühe katuse all, ilma armastuse ja usuta, mis on viljaka abielusuhte tunnuseks, on pelgalt loomalik eksistents.»

Avalduses, mille alusel mees lahutust nõudis, seisis, et mesinädalate ajal riietus tema naine väga vulgaarselt ning kui mees palus abikaasal midagi muud selga panna, siis vastas naine, et ta tahtis vähemalt 50-le inimesele silma jääda.

Kohus rahuldas kaebuse päras seda, kui naise äi mängis ette helisalvestisi, mis tõestasid, et naine plaanis koos enda vanematega abikaasat piinata. Kohus märkis, et mehe vastane julmus oli osaliselt füüsiline, kuid valdavalt vaimne.

Naise vastuväiteid, et abikaasa ja viimase vanemate süüdistused on kergemeelsed ja alusetud, kohus kuulda ei võtnud ning naise vanemate kaasavara tagastamise palvele vastu ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles