Kuidas rihtida beebi sünd kuupäevale 11.11.11?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA ühe juhtiva viljakuseksperdi dr. Jamie Grifo käest on küsitud, kuidas teha nii, et nende tulevane laps sünniks maagilisel kuupäeval, kui kõik kuus numbrit on samad - 11. novembril 2011.
 

Kuigi dr. Grifo peab pidevalt vastama lugematutele küsimustele ja abipalvetele, arvas ta varem, et pole olemas küsimust, mida temalt poleks juba küsitud, kuid paar nädalat tagasi selgus, et selles osas ei olnud tal õigus, vahendab kliinik.ee CNNi.

«Inimesed helistavad ja küsivad, millal nad peaksid seksima, et beebi sünniks 11. novembril 2011,» rääkis Grifo, kes on New Yorgi Ülikooli Viljakuskeskuse tegevdirektor. «Inimesed tahavad, et nende lapse sünnikuupäev oleks 11.11.2011.»

Grifo vastas, et kui rasestumine toimub 18. veebruaril, siis on sünnitähtajaks 11. november, juhul kui naisel on regulaarne 28-päevane tsükkel. Kuid beebi sünni rihtimine kindlale kuupäevale ei ole sugugi nii lihtne.

Kuna naiste tsüklid on erineva pikkusega ja enamik rasedusi ei kesta täpselt 40 nädalat, siis võib ka mainitud kuupäevale järgneva nädala või kahe jooksul eostatud beebi soovitud kuupäeval ilmale tulla. Näiteks võib 11. novembril sündida ka valentinipäeval eostatud beebi.

Aga millal ootab meid järgmine selline võimalus, kui sünnikuupäeva kuus numbrit on kõik ühesugused? 11. novembril 2111. Aga selleks ajaks oleme kõik juba surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles