Kümme soovitust lõputult kestvaks valentinipäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valentinipäev on armastajatele ideaalne päev suhte värskendamiseks ning vallalistele motivatsioon õige partneri leidmiseks. Mõlemal juhul paneb see mõtlema armastuse olemusele ning kuidas seda leida ja hoida.

Psychology Today koostas nimekirja asjadest, mida teha ja mida vältida, et iga päev oleks suhtes kui valentinipäev.

Tööta armastuse nimel

Igalt poolt võib kuulda, kuidas töö ja eraelu peaksid tasakaalus olema, kuid oled sa mõelnud, et armastus vajab tööd ning peaksid end armastusele pühendama sama palju kui tööle? Kui oled suhtes, siis kas asetad selle sama kõrgele kohale kui enda karjääri?

Hoia enda armastust

Armastus saab alguse füüsilisest külgetõmbest ning emotsionaalsest laengust, kuid liigub turvalisuse ja pühendumise poole. Nii partnerid kui suhe tervikuna kasvab ja areneb. Armastus toob küpsuse, mis on parimaks mõeldavaks kingituseks. Et armastus elaks need muutused üle ja püsiks tugevana, peavad mõlemad partnerid keskenduma armastatule sama palju kui endale.

Anna endast parim

Partneri õnnelikuks tegemine ei tähenda vaid õigesti käitumist või õigeid kingitusi. See siht vajab ka õiget arengut, materiaalsusest kaugemale vaatamist, endast parima andmist ning enese takistamist valesti käitumast (näiteks kiusatuses truudust murda).

Truudus

Truudus on suhtes oluline igal võimalikul viisil, mitte vaid seksuaalselt. Kui ehitad suhtes usaldavat õhkkonda, saad vältida armukadedust ja usaldamatust. Sageli usume või loodame naiivselt, et meie suhtesse kuulub ühtsus ja jagamine. Kuidas seda aga saavutatakse?

Usaldust saad luua, kui oled truu enda ideaalidele ja eluteele ning partner teeb sama. Üksteise seksuaalselt õnnelikuks tegemine on küll alguseks hea, kuid usaldus kasvab, kui hoitakse teineteist vaimselt õnnelikuna.

Siiras suhtlemine

Suhtlemise võtmeks on ausus, avatus ning enda ja partneri usaldamine. Kui sõnad tulevad südamest, on vestlus siiras ning toob suurema tõenäosusega mõlema inimese parimad jooned esile. Sõnad on suhte ehitamisel võimsaks relvaks.

Kui sõnad peegeldavad tegelikku olukorda, siis lähened partnerile. Kui need aga valesid varjavad, haavavad need teist kui ka ennast – isegi, kui vale välja ei tule. Lisaks on tunded ja teod sõnade taga suhte alustaladeks. Üks igatsev pilk võib öelda rohkem kui tuhat sõna.

Õige meeleseisund

Pingetest vabanemine kasvatab külgetõmmet. Kui end halvast tujust lahti kisud, tõmbad partnerit samas endale lähemale. Aidates teisel enda kehvast meeleolust vabaneda, kindlustad suhet. Toetuse pakkumine on kingitustest palju olulisem.

Mehed ja naised on eri planeetidelt, kuid mõlemad lõpetavad Maa peal

Kuigi meestel ja naistel on suuri erinevusi, otsivad mõlema soo esindajad õnne, õiget tööd ja edu armastuses. Kõik otsivad õiget teed ja vaimset küpsust. Kui neid eesmärke ei suudeta saavutada, peituvad põhjused inimese taustas, käesolevas olukorras ning  temas endas.

Keskmine naine on eneseväljenduses emotsionaalsem ja mees rohkem tulemustele orienteeritud. Siiski ei alusta sa kunagi suhet keskmise, vaid lihast ja luust inimesega. Olenemata soost, on sinu ülesandeks leida, mis teeb su partneri eriliseks. Kui mõlemad kaaslased hindavad armastatu unikaalsust, kasvab suhte väärtus.

Ole enda ja partneri vastu hea

Armastus ei seisne vaid partneri nimel tehtud ohverdustes. Hoolitse nii enda keha kui hinge eest ning kontrolli ümbritsevas keskkonnas, mida saad. Eelkõige aga kontrolli enda halbu harjumusi, mis võivad suhtele kahjuks tulla. Hea aeg enda harjumuste kontrolli alla võtmiseks on praegu ning hea aeg enda partneri aitamiseks sama tegemisel on hetke pärast.

Ühine keel

Suhtlemine on mitmepalgeline ning peaksid kõiki kanaleid kasulikult kasutama. Suhtle nii sõnade kui sõnadeta ning ütle otse välja kõik, millest tahad rääkida. Ära jäta aga tähelepanuta seda, mis toimub kõne taustal ning pole valjusti välja öeldud.

Arvesta, et mehed ja naised võivad erinevaid asju tähtsaks pidada. Püüa partneri mõtete suhtes ettenägelik olla. Sageli soovivad mehed seksi esimese asjana, kuid naised viimasena. Leidke mõlemat rahuldav kompromiss.

Lõputu kohting

Püsisuhetes võiksid partnerid julgemalt tagasi pöörduda mõningate heade tavade ja tundmuste juurde, mida kogeti suhte alguses. Võiksite näiteks regulaarselt koos väljas käia. Valentinipäev on vaid korra aastas, kuid ühel või teisel viisil tuleks suhtes veeta samas vaimus iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles