Venemaa keelustab veidrad nimed (2)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Venemaa riigiduuma laste- ja perekonnakomitee kogunes teisipäeval ning andis oma heakskiidu eelnõule, mis keelab edaspidi lapsevanematel panemast oma lastele veidraid nimesid. Venemaal on küllalt näiteid, kus värsked mammad-papad on lasknud oma fantaasial lennata, nii näiteks liiguvad teiselpool piiri ringi Princess Daniela, Sophia the Little Sun ja BOChrVF260602.

Ära keelatakse nimed, mis sisaldavad lühendeid, numbreid ja kohatuid sõnu, vahendab uudisteagentuur TASS. Venemaa praegune seadusandlus ei sea piiranguid laste nimedele selles osas, mis puudutab laste huvisid ja õigusi.

Komitee esinaine Tamara Pletneva ütles, et toetas eelnõu ühel lihtsal põhjusel: «Vastsündinu ei saa endale ise nime ju valida.»

Veidratest nimedest, mis on moskvalased alates aastast 1998 oma lastele pannud, võib veel välja tuua Dolphin, Nikolai-Nikita-Nil ja Summerset Ocean. Kõige kummalisema nimega laps BOChrVF260602 on juba 14-aastane ja tal pole siiani dokumente, kuna riigiasutus keeldub neid väljastamast. Tulekul on peagi kohus.

BOChrVF260602 tähendab tõlkes «bioloogiline inimobjekt, kes sündis Voronin-Frolovi perekonda 26. juunil 2002».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles