Viis nippi, kuidas kiirel tööpäeval natukene trenni teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Meie kehad on tegelikult loodud liikuma, aga enamik kontoriinimesi istub terve päev paigal. Istumine pidi olema sama kahjulik kui suitsetamine. Kui me terve päev istumine, siis meie lihased lähevad pingesse ja me ei suuda oma selga õigesti sirgelt hoida. Sea endale eesmärgiks ka sellistel päevadel, kus sul ei ole aega jõusaali minna, natukene liigutada. 

Kõige lihtsam – tõuse iga tund kümneks minutiks püsti ja liiguta ennast, vahendab mnn.com. Lisaks võid proovida veel nippe.

  1. Seadista endele äratus. Kui sul ei ole meeles, et iga tund kümme minutit liigutada, siis pane endale äratuskell selleks ajaks helisema. Iga kord, kui äratuskell märku annab, tõuse püsti ja venita ennast.
  2. Ühenda oma arvuti printeriga, mis asub kaugemal. Kui printer asub teises toa otsas, siis sa oled sunnitud püsti tõusma.
  3. Kõnni oma kolleegi juurde selle asemel, et talle meil saata. See on lihtne viis, kuidas samme juurde teha.
  4. Mine treppidest. Võimalusel loobu üldse lifti kasutamisest ja mine alati treppidest.
  5. Venita ennast. Sa tead, kuidas su kael ja selg valutavad, kui sa oled terve päev arvuti ees küürutanud. Vähemalt kolm korda päevas võiks julgelt ennast venitada.   
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles